Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 04. 2019. 18:33 >> 18:36
1

SJUTRA U DUBROVNIKU

Marković na Osmom samitu šefova vlada

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otputovaće sjutra, 11. aprila, u Dubrovnik gdje će učestvovati na Osmom samitu šefova vlada Centralne i Istočne Evrope i NR Kine, koji se održava 11. i 12. aprila.

 

“Tema skupa, koji se organizuje u okviru Mehanizma saradnje NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (16+1), biće izgradnja novih mostova kroz otvorenost, inovacije i partnerstvo”, saopšteno je iz Vlade.

Tokom boravka u Dubrovniku, premijer će imati bilateralni sastanak sa premijerom Državnog savjeta Narodne Republike Kine Li Kećjangom i predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

“Predsjednik Vlade Crne Gore će na samitu, zajedno sa predsjednicima vlada država Centralne i Istočne Evrope i Kine, prisustvovati otvaranju Ekonomsko-trgovinskog foruma 16+1. Na marginama Samita, premijer Marković će se sresti i sa predstavnicima kineskih kompanija”, navodi se u saopštenju.

Inicijativa 16+1, počela 2012. godine a inicirala je kineska Vlada, usmjerena je unapređenje poslovnih i investicionih odnosa između 17 država. Šefovi vlada 16+1 država se sastaju jednom godišnje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније