Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

14. 04. 2019. 22:11   >>  22:13 16

DPS KOTOR

"Zadržite dostojanstvo kad ne možete vlast"

Iz opštinskog odbora DPS-a Kotor saopšteno da je skup podrške Vladimiru Jokiću, kako su naveli, sam po sebi pobuna protiv volje većine u lokalnom Parlamentu. Napominju da je DPS 2016. osvojio više glasova nego Demokrate i Demokratski front zajedno. Smatraju da je rukovođenje opštine, kako kažu, bijedno, te da je sjednica 24. aprila samo epilog toga.

U starom gradu u Kotoru danas je održan protest protiv smjene predsjednika Opštine Vladimira Jokića, koji je organizovala neformalna grupa građana, a podršku skupu su, pored opštinskog rukovodstva, prisustovali lideri Demokrata i Crnogorske, ako i brojni aktivisti pokreta "97.000 - Odupri se".

"Farsa vlasti u koju još samo rijetki uhljebi Demokrata vjeruju, dosegla je svoj vrhunac. Oni su ga simbolično proslavili očajničkim pokušajem da se ujedno oslone o propali putujući cirkus protesta, zakazujući samozvani skup podrške odlazećem Predsjedniku Opštine Kotor, tik pred dolazak karavana. Karavan i jeste prava riječ za to. Putujući cirkuski karavan, sa preglasnim animatorima i već izmorenim klovnovima koji ni sami nisu ubijeđeni u to što rade", saopštio je OO DPS Kotor.

Ocijenili su da je podrška Vladimiru Jokiću sama po sebi pobuna protiv volje većine u lokalnom Parlamentu.

"Paradoksalno, na skupu su govornici više puta spominjali volju građana, koja im, zapravo, uopšte ne ide u prilog. Razmećući se podsjećanjem na 2016. godinu, u potpunoj panici, izgleda da su se zabrojali, pa su zaboravili da im te godine volja građana nije baš išla u prilog u mjeri u kojoj oni misle. Ni njima kao Partiji, a ni samouvjerenom apatridu Jokiću, koga štite obmanama na pijačnom nedjeljnom okupljanju", navode u DPS-u.

U saopštenju se ističe da je na prethodnim izborima Demokratska partija socijalista osvojila više glasova nego Demokrate i Demokratski front zajedno.

"Volja građana je tada bila takva, da je DPS osvojio oko 120% više glasova nego Demokrate. Brojevi su neumoljivi. Takođe, ako ćemo još malo o volji građana, bilo bi dobro spomenuti i zakletvu odlazećeg predsjednika u kojoj potpuno jasno navodi da će se držati Zakona, Ustava i Statuta Opštine. U svom kratkom periodu simuliranja upravljanja Opštinom, Jokić je uspješno prekršio sopstvenu zakletvu toliko puta da je besmisleno nabrajati", kazali su iz kotorskog DPS-a.

Poručili su da je Jokić opštinom rukovodio nespretno, vođen interesima, suprotno zakonima, a Skupštinu sveo na nivo rijetkog neobaveznog okupljanja.

"Razgoropađeni govornici su se toliko očajnički uhvatili fotelja, ne znajući ni sami čime da brane neodbranjivo, da su potpuno zaboravili poentu sopstvenog skupa. A skupu je posebnu notu apsurdnog, dala Predsjednica Skupštine, potpuno jasno navodeći da je ulično okupljanje građana dovedenih iz okolnih gradova, za nju viša institucija od Skupštine kojom predsjedava", saopštio je DPS.

Na skupu u Kotoru su prisustvovali aktivisti pokreta “97.000 – Odupri se”.

"Kompletan prizor, upotpunjen grotesknim okupljanjem dvadesetak dokonih aktivista u sklopu putujućeg cirkusa koji sve manje zna čemu se odupire, bio je više tužan nego smiješan. Malobrojnom skupu su prosjek posjećenosti, ipak, podigli radoznali turisti sa kruzera, možda misleći da je događaj priređen u njihovu čast, pa su popravili stravični debakl podrške davljeniku", navodi se u saopštenju.

Iz DPS su poručili da sadašnja vlast ne može opstati.

"Prestanite da zamajavate sebe i druge. Uložili ste u događaj gotovo jednako bijedan trud, kao i u rukovođenje Opštinom. Sjednica 24.4. je samo epilog toga. Vlast ne možete, pa makar zadržite dostojanstvo, ako vam ga je preostalo", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније