Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

15. 04. 2019. 07:42 >> 07:42
22

LEKIĆ OCIJENIO

Velike bitke se dobijaju zajednički

Lider Demosa Miodrag Lekić rekao je da vjeruje da će u aktuelnim procesima prevladati svijest da se velike bitke dobijaju zajedno i da će pobijediti pristup hrabrosti, upornosti, mudrosti, strpljenja, a iznad svega javne odgovornosti.

 

Govoreći o protestima, Lekić je za Dan rekao da očekuje da se protesti nastave, da budu još osmišljeniji, građanski, još duhovniji i duhovitiji, da ih kakrakteriše, u isti mah, idealizam i pragmatizam.

"Dakle, da građanin nakon završetka subotnje šetnje sa sobom ponese emociju zajedničke borbe za pravednu stvar i svijest o konkretnim koracima koji slijede. Ovo je samo odgovor na pitanje i ne predstavlja savjet nikome. Zapravo, smatram pogrešnim da u sada širem građansko-opozicionom savezu koji je proklamovan neko sa bilo koje strane daje unilateralne recepte i zahtjeve drugima kako dalje. Tu može da se krije i klica ugrožavanja protesta", kazao je Lekić.

Komentarišući poziv DPS-a upućen opoziciju da se vrati u skupštinski Odbor za izborno zakonodavstvo, Lekić je rekao: "Taj poziv dolazi iz gluve sobe u kojoj se ne čuje bučan glas 'Koverte'. Tu se radi o nekoj, valjda, predstavi za međunarodne adrese. Groteskno je i da poziv stiže u trenutku kada je DPS prešao, sada sasvim otvoreno, u borbu protiv pravne države".

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније