Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

15. 04. 2019. 13:48   >>  13:48

U BUDVI

Na Forumu To Be Secure 400 učesnika

Na devetom To Be Secure Forumu, koji će biti održan od 30. maja do 1. juna u Budvi, učestvovaće više od 400 predstavnika iz Crne Gore, šireg regiona Jugoistočne Evrope i transatlantske zajednice.


Forum organizuje Atlantski savez Crne Gore (ASCG), devetu godinu za redom, kao značajnu platformu koja pomaže promovisanju novog i taktičkog razmišljanja i pruža odgovore na regionalne i globalne goruće izazove.

Među učesnicima će biti i veliki broj ključnih donosioca odluka, predsjednika i premijera zamalja regiona, ministara vanjskih poslova i odbrane, brojnih eksperata i ostalih ključnih aktera iz oblasti diplomatije, biznisa, akademskog sektora i medija.

"Prilikom pripreme tema ovogodišnjeg Foruma, ideja vodilja je bila transformativni okvir ključnih bezbjednosnih struktura, konstalacija odnosa, ali i generalno transformacija postojećeg međunarodnog poretka koji neminovno utiču na Zapadni Balkan, a uzročno-posljedično i na Crnu Goru“, kazala je program menadžer ASCG, Azra Karastanović.

Fokus Foruma će biti i na bezbjednosti, stabilnosti i budućem prosperitetu zemalja Zapadnog Balkana, nastojanjima Crne Gore da doprinese ovom cilju, partnerstvu i budućnosti Transatlantskog savezništva.

Prema njenim riječima, u godini kada NATO obilježava 70 godina postojanja, Forum će omogućiti jedinstvenu priliku da se razgovara o dvogodišnjice članstva Crne Gore u ovom vojno-političnom savezu i dostignućima u proteklom periodu.

„Ali i neophodnosti jačanja savezništva i partnerstava među saveznicima, jer je to ono što nas drži ujedinjenima i otpornima na različite i višestruke izazove s kojima se suočavamo i sa kojim ćemo se suočavati još mnogo decenija“, istakla je Karastanović.

Forum je, kaže ona, tokom proteklih devet godina, postao crnogorski brend prepoznat kao vodeća međunarodna pltforma na ovim prostorima.

„Ona se bavi gorućim temama iz oblasti bezbjednosti i međunarodnih odnosa, a u nastojanju da učinimo ovaj region bezbjednijim i prosperitetnijim mjestom, sposobnim da doprinese globalnim izazovima u budućnosti“, kazala je Karastanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније