Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

15. 04. 2019. 17:56   >>  17:56 9

DEMOKRATE

Afera Koverat otvorila brojne procese

Afera Koverat je otvorila brojne procese, među kojima se ističe buđenje građanske Crne Gore, kao i jedinstveno i sinhronizovano djelovanje opozicije, ocinjenio je Glavni odbor (GO) Demokrata.

Sjednica GO održana je na Žabljaku, u susret predstojećem Drugom kongresu Demokrata na kojem će biti izabrani organi partije u novom sazivu.

Kako je saopšteno iz te partije, na sjednici je razmatrana aktuelna politička situacija, sa posebnim osvrtom na aktivnosti Demokrata.

„Konstatovano je da je afera Koverat u prethodna četiri mjeseca otvorila brojne procese, među kojima se ističe buđenje nezadovoljne, većinske, građanske Crne Gore, kao i jedinstveno i sinhronizovano djelovanje opozicije, koja nije dozvolila da fokus pažnje pređe sa režima i Demokratske partije socijalista na opoziciju“, kaže se u saopštenju.

Na sjednici je istaknuto je da je Plan vaninstitucionalnog djelovanja Demokrata, Demosa i Crnogorske bila pravovremena i efikasna reakcija, kojom je izražen demokratski, građanski bunt u odnosu na postojeću političku i institucijalnu krizu u državi, koju je afera Koverat dodatno produbila.

Nakon razmatranja aktuelne političke situacije, GO je konstatovao da je u svim opštinskim i inicijativnim odborima Demokrata sproveden unutarpartijski postupak u kojem su funkcioneri i članovi u predložili onoliko kandidata koliko se i bira na Drugom kongresu.

Navodi se da je na sjednici jednoglasno utvrđena lista od 122 kandidata za članove novog saziva GO, o kojima će se Kongres, kao najviši organ stranke, izjasniti 25. maja.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније