Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

17. 04. 2019. 12:28 >> 20:35
3

POPOVIĆ-MOŠKOV

Potpredsjednica Opštine Kotor podnijela ostavku

Potpredsjednica Opštine Kotor iz redova URE Ljiljana Popović-Moškov podnijela je ostavku na tu funkciju, naglasivši da je funckionisanje lokalne uprave blokirano zbog suštinskih razlika u načinu na koji se organizuje vlast i "ponašanja pojedinih koalicionih partnera koji se mjesecima unazad bave raznim vidovima ucjena i opstruiranjem redovnog održavanja skupštinskih zasjedanja".

"Opština Kotor nema usvojen budžet za 2019, nema usvojen Program uređenja prostora ni u formi nacrta, svakodnevno gubi prihode zbog neusvojenih odluka i planova, ušli smo u program privremenog finansiranja, a od 01. aprila Opština ne može da servisira nijednu svoju obavezu, već smo primorani da čekamo uputstva Ministarstva finansija, što je ponižavajuće za sve nas", istakla je Popović-Moškov.

Kako je naglasila, za takvo stanje ne osjeća ni  ni ličnu, ni odgovornost partije kojoj pripada.

"U okviru pozicije koju sam pokrivala, cijenim da sam posao obavljala savjesno, profesionalno i odgovorno uz puno poštovanje zakona i opštinskih propisa, o čemu svjedoče i ostvareni rezultati iz resora kojima sam rukovodila. Međutim osjećam dio koalicione odgovornosti prema gradu i građanima, koji su nam svima zajedno ukazali povjerenje u oktobru 2016", poručila je Popović-Moškov.

Naglasila je da za Kotor i Crnu Goru postoje samo dva puta.

"Jedan je put bezakonja, neodgovorne ekonomske politike, korupcije, partijskih zapošljavanja, samovolje pojedinaca, političkih mešetarenja, i drugi mnogo teži, put odgovornosti, domaćinskog poslovanja, napornog rada, profesionalnog ponašanja, pristojnosti i vladavine prava. Za mene lično nema dileme da je drugi put jedini ispravan koji se na žalost ne ispunjava na odgovoran način. Sebe lično više ne vidim kao dio ovog, a posebno ne kao dio nekog novog neprincipijelnog i disfunkcionalnog tima koji bi se mogao očekivati nakon 24. aprila ove godine. Ova ostavka je isključivo moj lični čin koji neće na bilo koji način uticati na poziciju URE u postojećoj koaliciji", saopštila je ona.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније