Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

17. 04. 2019. 12:15   >>  12:18 23

PAVIĆEVIĆ

"Prijava protiv Bečića je udar na politički pluralizam"

Pokretanje prekršajnog postupka protiv Alekse Bečića povodom protestnog okupljanja u Zeti sredinom februara je očigledan signal da ova vlast želi da održava politički poredak u Crnoj Gori na ivici pluralizma, inicirajući stalne prijetnje kažnjavanjem političkih protivnika, ocijenio je predsjednik Crnogorske Vladimi Pavićević i pozvao nadležne da pokrenu prekršajni postupak i protiv njega.

Pavićević je reagovao na vijest da je Uprava policije pokrenula prekršajni postupak protiv protiv lidera Demokrata Alekse Bečića.

"Pokretanje prekršajnog postupka protiv Alekse Bečića povodom protestnog okupljanja u Zeti sredinom februara je očigledan signal da ova vlast želi da održava politički poredak u Crnoj Gori na ivici pluralizma, inicirajući stalne prijetnje kažnjavanjem političkih protivnika. Nema nikakve dileme ko stoji iza ovoga. Ovo je još jedan očigledni primjer odsustva svakog osjećaja ove vlasti za pluralizam i pravdu i pokušaj da se Crna Gora suštinski učvrsti kao vrsta jednopartijskog, pokvarenog sistema", kazao je Pavićević.

On je dodao da su pored Bečića organizatori protestnog okupljanja u Zeti bili i on i Miodrag Lekić i "nezavisni intelektualci i žrtve progona DPS-a".

“Pozivam vlast da i protiv mene prvog, odmah nakon gospodina Bečića, pokrene prekršajni postupak“, poručio je Pavićević.

Predsjednik Crnogorske dodaje da je to još jedan primjer političkog procesa.

"Aleksa Bečić je posebno na udaru zato što u nama vide najozbiljniju prijetnju koja ima potencijal da stvori kredibilnu alternativu lošoj vlast“, poručio je Pavićević.

On je dodao da je tog dana u Zeti crnogorski građanin reagovao na drastično narušavanje elementarnih principa pravde i pravičnosti koje je ogoljeno aferom "Koverta".

"Šta je sljedeće što možemo očekivati od vlasti?" upitao je Pavićević i upozorio da se nada da vlast ne planira dalju radikalizaciju i hapšenje svakog građanina koji drugačije misli ili se pobuni protiv očigledne nepravde.

"Mi smo reagovali kao slobodni građani, koji su u uslovima teških nepravdi u svojoj zajednici, posljednji čuvari i slobode i pravde i poretka", poručio je Pavićević.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније