Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

18. 04. 2019. 18:20 >> 18:39

SASTANAK SA NIMANBEGUOM

Rajnke pohvalila albansku dijasporu iz Crne Gore

Američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke pohvalila je albansku dijasporu iz Crne Gore u SAD, i njihov doprinos ključnim pitanjima za razvoj demokratskog društva kako u Crnoj Gori, tako i u SAD-u.

Rajzing Rajnke sastala se danas sa potpredsjednikom Skupštine Genci Nimanbegu sa kojim je razgovaraa o političkoj situaciji u Crnoj Gori, država regiona, te napretku Crne Gore u pregovorima za EU.

"Potpredsjednik Nimanbegu je ambasadorku upoznao sa aktivnostima Skupštine u radnoj grupi za reformu izbornog zakonodavstva, koja je trenutno u blokadi, a u cilju poboljšanja izborne klime u Crnoj Gori", saopšteno je iz parlamenta.

Takođe, navodi se da ju je upoznao i o zakonskim rješenjima i zahtjevima manjinskih partija, posebno albanskih, koja bi dovela do autentičnog predstavljanja manjina u Skupštini.

"Nimanbegu je upoznao ambasadorku sa pitanjima važnim za unaprjeđenje položaja u opštinama gdje većinu čine Albanci, a prije svega na polju ekonomskog razvoja, ekologije i zaštite životne sredine (pitanje Solane), privatizacije (pitanja hotela u Ulcinju) i restitucije (pitanje povratka nacionalizovane imovine pravim vlasnicima). Takođe, ambasadorka je pohvalila albansku dijasporu iz Crne Gore u SAD, i njihov doprinos ključnim pitanjima za razvoj demokratskog društva kako u Crnoj Gori, tako i u SAD-u", navode iz Skupštine.

Kako je saopšteno, poseban fokus interesovanja ambasadorke SAD bila je i tema zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na rješavanju pitanja ulcinjske Solane kao jedinstvenoj oazi, ne samo Ulcinja i Crne Gore, već i šire.

"Sagovornici su se složili da se izuzetna saradnja SAD-a i Crne Gore i dalje nastavi u korist opšteg razvoja demokratizacije društva i građana obije države i administracije, isticavši da će poseban fokus Ambasade biti mladi i njihova edukacija kao nosioci budućeg razvoja društva", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније