Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

18. 04. 2019. 18:49   >>  19:49 3

RAKOČEVIĆ SMATRA

"DF protivnik antifašizma i države"

U skupštinskoj raspravi o Zakonu o finansiranju Saveza boraca, poslanik DPS-a Nikola Rakočević optužio je DF da su često protivnici antifasizma i države. Koča Pavlović iz DF-a odbacio je te, kako je rekao, uvrede i kazao da su u tom savezu, svi do jednoga antifašisti.

Tokom polemike poslanik DPS-a Nikola Rakočević obraćajući se poslaniku DF-a Koči Pavloviću, kazao da između DPS-a i DF-a postoji suštinska razlika.

"Razlika je ta što smo mi antifašisti, suverenisti a vi ste često u svojim stavovima i djelovanju protivnici i antifašizma i države Crne Gore", kazao je Rakočević.

Udruženje boraca devedesetih, kako smatra Rakočević, ni na koji način nije uskraćeno sredstvima budžeta.

"Oni učestvuju na konkursima i dobijaju novac za projekte koji pišu. Da li trebaju biti prepoznati u budžetu ili ne, odluka je da ne. Teško ćemo ikad izjednačiti pogubni i pogrešni rat devedesetih sa narodno oslobodilačkim ratom", smatra Rakočević.

Koča Pavlović je kazao da uvredljive konstrukcije Rakočevića nijesu na mjestu.

"Svi do jednoga u DF-u su antifašisti, i nikad nismo bili fašisti, čak ni kad je Dubrovnik bio meta napada mi smo bili antifašisti", kazao je Pavlović.

Prilog: Nevenka Bošković Ćirović, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније