Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B92; Objavila: M.M ]

20. 04. 2019. 14:01 >> 14:04
26

VULIN ĐUKANOVIĆU

"Đukanović bi probleme sa Srbijom"

Ne znam na osnovu čega predsjednik Crne Gore Milo Đukanović određuje i zna o čemu pregovaraju Beograd i Priština, kaže ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je to rekao povodom Đukanovićeve izjave da se protivi korekciji granice između centralne Srbije i Kosova.

"Što se Milo Đukanović manje pita u Crnog Gori, to bi više da se pita u Srbiji. Što ga manje pitaju u Crnoj Gori, što manje može da kontroliše političku situaciju u Crnoj Gori, to bi da pravi nekakve probleme Srbiji ili da pravi nekakve probleme sa Srbijom", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Dodao je da razumije, kako je kazao, Đukanovićev strah od promjene granica i da je to strah od velike Albanije.

"Samo ne razumijem njegov kukavičluk da ne smije da izgovori riječ "velika Albanija" i da kaže čega se on to zapravo plaši", rekao je Vulin.

"Je l' se on to plaši domino efekta od strane Srbije? Srbija nema nikave teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori, ali neke druge zemlje imaju. Teško mi je da razumijem da Milo Đukanović nema hrabrosti da kaže nijednu jedinu riječ kada (albanski premijer) Edi Rama govori o tome da će izbrisati granice među svim Albancima bez obzira na to gdje oni žive, a žive i u Crnoj Gori", rekao je Vulin.

Kaže da je zanimljivo da Đukanović na to nije reagovao, a reaguje na novinske naslove i na ono o čemu ništa ne zna i za šta ga niko ne pita.

Vulin je podsjetio da se Đukanović ništa ne pita o pregovorima koji se vode između Beograda i Prištine, baš kao što se, kako je ocijenio, sve manje pita i u svojoj zemlji.

Zanimljivo je, rekao je Vulin, da Đukanović nije imao takav, kako se izrazio, panični strah od domino efeketa 2006. kada se razdvajala Crna Gora od Srbije i da nije osjetio takav strah 2008. kada je među prvima priznao nezavisnost Kosova.

"Kada se komada Srbija, to je dobro, to je pozitivno i to nema domino efekta, a kada velika Albanija dođe i do granica Crne Gore, onda treba da se plaši domino efekta. Srbija treba i mora da vodi računa samo o sebi, o svom narodu, svojoj stabilnosti i svom miru, a svi ostali neka gledaju šta su radili 2006. i 2008. kada je Srbiji bilo teško, pa neka izvlače pouke šta su stvorili na svojim granicama", rekao je Vulin.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније