Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

21. 04. 2019. 08:01 >> 08:01
4

PREDSJEDNICI KLUBOVA

Rakočević bez nekretnina, Bogdanović ima dva automobila

Predsjednici poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore pored poslaničkih plata prihode ostvaruju i na osnovu rentiranja nekretnina, rada u radnim tijelima, a većina ima i ušteđevine u bankama, piše Pobjeda.

Tako, predsjednik poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević, po osnovu poslaničke funkcije, na nivou godine prihoduje ukupno 17.715 eura. Dodatnih 900 eura godišnje, Rakočević ostvaruje i kao odbornik u Skupštini opštine Glavnog grada.

Rakočević, međutim, na osnovu podataka iz njegovog imovinskog kartona, u svom vlasništvu nema bilo kakvu pokretnu ili nepokretnu imovinu. Predsjednik poslaničkog kluba Demokratskog fronta Milutin Đukanović na osnovu funkcije poslanika godišnje zaradi 19.808 eura. Osim poslaničke plate, Đukanović ostvaruje prihode i na osnovu članstva u Kolegijumu Skupštine, ali iznos tih prihoda nije preciziran u njegovom imovinskom kartonu.

Kada je riječ o nepokretnoj imovini Đukanović posjeduje stan od 74 kvadrata, kao i udio u vlasništvu Srpske kuće. On, kako je precizirano u njegovom imovinskom kartonu, ima udio u vlasništvo od 3,44 odsto nad poslovnim prostorom koji se nalazi u sklopu te ustanove, a čija je površina 1.258 + 293 kvadrata. Predsjednik poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović, po osnovu poslaničke funkcije, godišnje prihoduje 17.074 eura. Vlasnik je dva automobila marki “pežo i “fiat tempo” koje je, kako proizilazi iz njegovog imovinskog kartona, stekao kupovinom na kredit.

Godišnji prihod u iznosu od 17.185 eura, na osnovu poslaničke funkcije, ostvaruje i predsjednik poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Raško Konjević. Dodatnih 5.400 eura godišnje, Konjević ostvaruje na osnovu rentiranja stana od 68,12 kvadrata.

Kada je riječ o pokretnoj imovini, Konjević posjeduje automobil marke “opel moka. Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio je i depozit na tekućem računu u banci u iznosu od 21 hiljadu eura.

Predsjednik zajedničkog poslaničkog kluba Bošnjačke stranke, koalicije “Albanci odlučno” i Hrvatske građanske inicijative Ervin Ibrahimović na osnovu plate koju prima u ime obavljanja poslaničke funkcije ostvaruje godišnji prihod u iznosu od 19.053 eura. Vlasnik je stana od 73 kvadrata, ali i vozila marke “ford kuga. Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio je i gotovinu u iznosu od 13 hiljada eura.

Njegov kolega, koji je na čelu zajedničkog kluba poslanika Socijaldemokrata i Liberalne partije Boris Mugoša do sada je na osnovu poslaničke plate u Skupštini Crne Gore prihodovao ukupno 8.793 eura.

Mugoša obavlja i funkciju odbornika u Skupštini opštine Glavnog grada na osnovu koje je prihodovao ukupno 875 eura. Kao član Operativnog tima za Projekat socijalni karton, Mugoša godišnje dodatno zarađuje 2.400 eura. U njegovom imovinskom kartonu piše i da na osnovu rente ostvaruje još 2.660 eura godišnjih prihoda. Mugoša posjeduje stan od 71 kvadrata i automobil “citroen C4. Predsjednik posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović na osnovu funkcije poslanika ostvaruje godišnji prihod u iznosu od 19.920 eura.

Kada je riječ o nepokretnoj imovini, posjeduje stan od 61 kvadrata. Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio je i vlasništvo nad oružjem, odnosno revolverom “CZ MAG 357. Damjanović posjeduje i oročeni štedni ulog u iznosu od 2.260 eura.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније