Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

22. 04. 2019. 06:47 >> 06:47
32

SEKULIĆ

Bez valjanog razloga za prelaznom vladom

Ne postoji nijedan valjani razlog za formiranje prelazne vlade koju priželjkuju u opoziciji, vladajuća koalicija stabilno funkcioniše, a svi politički i ekonomski ciljevi sprovode se u zacrtanim rokovima, kazao je za Pobjedu Predrag Sekulić, poslanik DPS-a.

 

Pošto opozicija i pokret Odupri se traže prelaznu vladu kako bi ona pripremila uslove za fer izbore, Sekulić kaže da je to poznata matrica koja se ponavlja poslije svih parlamentarnih ili predsjedničkih izbora.

“Novina je to što sada u opoziciji imamo i partiju koja je bila dio vladajuće koalicije skoro dvije decenije i koja je najbolji svjedok da su naše izborne pobjede čiste. Vjerujem da je svim akterima na političkoj sceni u Crnoj Gori jasno da ova priča služi samo kao opravdanje pred biračima za izgubljene izbore. Očito da su našim kolegama iz opozicije u ovom trenutku najvažnije njihove partijske fotelje. Zaista, ne postoji ni jedan iole ozbiljniji razlog zbog kojeg bi trebalo izaći u susret našim kolegama iz opozicije”, navodi Sekulić.

Na pitanje hoće li Odbor nastaviti rad iako ga opozicija bojkotuje, Sekulić ističe da Odbor ima svoju dinamiku rada i ne zavisi od prisustva kolega iz opozicije.

“Sjednice podgrupa za pojedine oblasti se redovno održavaju uz prisustvo i pomoć nevladinih organizacija i predstavnika Univerziteta. Takođe, razgovarali smo i o primjedbama na djelove izbornih zakona koje su nam dostavili državni organi zaduženi za njihovo sprovođenje, prije svih Državna izborna komisija, Agencija za sprečavanje konflikta interesa, Državna revizorska institucija itd. Te sugestije veoma su nam značajne jer se odnose na preciziranje pojedinih normi i doprinose njihovoj jasnoći”, dodao je on.

Sekulić vjeruje da će odboru veoma brzo pridružiti kolege iz opozicionih partija.

“Vjerujem da će dokumentacija koju smo u međuvremenu prikupili (iskustva drugih parlamentarnih demokratija, mišljenja eksperata, nevladinog sektora, predstavnika univerziteta itd…) pomoći da zajednički usvojimo nesporna rješenja koja će garantovati primjenu visokih demokratskih standarda. Takođe, vjerujem da ćemo zajedničkim radom doći i do neophodne dvotrećinske većine za nekoliko najvažnijih zakona iz ove oblasti”, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније