Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 04. 2019. 09:48 >> 09:49
7

URA PITA

Ko su bila lica bez službenih legitimacija u RTCG-u?

Građanski pokret URA pitao je nadležne ko su bile osobe bez službenih legitimacija unutar zgrade Radio-televizije Crne Gore (RTCG) tokom protesta ispred zgrade Javnog servisa u subotu veče.

 

"Osim bespotrebno angažovanih policijskih snaga, u subotu ispred i unutar RTCG-a, koje su imale za namjeru da pred očima javnosti prikažu tobožnju bezbjednosno rizičnu situaciju, veću pažnju privukla su lica u samoj zgradi otetog medija svih građana bez vidno službenih legitimacija RTCG i uniformi", navode iz Ure.

Smatraju da je generalni direktor RTCG-a Božidar Šundić dužan da odgovori "da li su lica koja su se u subotu mogla vidjeti u holu RTCG-a bez službene legitimacije zaposlena u Javnom servisu i na kojim pozicijama".

"Ako nijesu, na isto pitanje bi odgovor trebalo da da Uprava policije i kaže da li su ova lica radno angažovana u službi policije", navode iz Ure, uz ocjenu da "snage policije ne treba da brane medijsku kuću od njenih vlasnika tj. samih građana".

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније