Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 04. 2019. 17:02   >>  17:02 3

CG DELEGACIJA SA AMBASADORIMA

Država odlučna da se izbori sa kriminalom i korupcijom

Crnogorski državni organi nastaviće da sprovode kvalitetne reforme u oblasti vladavine prava, uz očekivanje da Evropska komisija u ovogodišnjem izvještaju o napretku prepozna rezultate koji pokazuju da je Crna Gora spremna za novu fazu pregovaračkog procesa, ocijenjeno je tokom sastanka crnogorske delegacije sa nerezidentnim ambasadorima u Beogradu.

Crnogorsku delegaciju, koju je predvodio glavni pregovarač Aleksandar Drljević, činili su pregovarač za poglavlja 23 i 24 Marijana Laković, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i direktor Agencije za sprječavanje korupcije Sreten Radonjić, a u delegaciji je bio i ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović.

Kako je saopšteno iz generalnog sekretarijata Vlade, oni su, tokom sastanka sa predstavnicima ambasada Holandije, Belgije, Švedske, Finske, Španije i Portugala, predstavili rezultate u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

"Crna Gora je odlučna da nastavi sa ostvarivanjem ubjedljivih rezultata na polju vladavine prava i pokaže da je spremna za narednu fazu pregovora. Očekujemo da sve članice EU prepoznaju pomake u radu nadležnih institucija, što će rezultirati dobijanjem Izvještaja o ispunjenju privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, a potom i završnih mjerila", saopštili su predstavnici crnogorske delegacije.

Glavni pregovarač je istakao da je jačanje vladavine prava u fokusu rada Vlade imajući u vidu značaj ove oblasti za ukupni napredak crnogorskog društva. On je ukazao na važnost političke, tehničke i finansijske podrške EU i prenio očekivanje da će više od 13 miliona eura koje će biti iskorišćeno za unapređenje sistema vladavine prava u Crnoj Gori, povećati efikasnost institucija i unaprijediti sistem zaštite ljudskih prava u skladu sa najboljim praksama EU.

Domaćin skupa, ambasador Holandije, Henk van den Dol, je izrazio zadovoljstvo zbog održavanja sastanka, konstatujući da je to još jedna potvrda prijateljskih odnosa Crne Gore i Holandije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније