Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

24. 04. 2019. 07:10 >> 09:48

IBRAHIMOVIĆ PORUČIO

Vlast ima stabilnu većinu i legitimitet

Aktuelna vlast je utemeljena na volji većine stanovništva, što znači da ima stabilnu većinu i legitimitet da kao vlast sprovede četvorogodišnji program koji je ponudila građanima 2016. godine, rekao je šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

 

On je to kazao odgovarajući na pitanje podržava li BS zahtjev za formiranje tehničke vlade.

“Rezultati aktuelne vlasti su prepoznati kako kod građana tako i kod međunarodnih partnera, zato ih ne želim nabrajati, ali moram podsjetiti na činjenicu da smo među najbrže rastućim ekonomijama. Naravno da se može više i bolje, ali isto tako rijetko se koja vlada od obnove nezavisnosti može pohvaliti konkretnim rezultatima kao ova. Sledeća godina je izborna i najbolja prilika da vlast dobi je ocjenu od naroda, ili da opozicija, to jest organizatori protesta dokažu da mogu kvalitetnije i bolje da rade za interes građana. Saglasni smo da će građani to najbolje prepoznati i vrednovati”, rekao je Ibrahimović za Dan.

Komentarišući ocjene opozicije da nema uslova za demokratske izbore, posebno u kontekstu afere Koverta, on je rekao da se ne radi ni o kakvoj aferi, već o krivičnom postupku protiv istaknutog funkcionera DPS-a, i da su prema izjavi specijalnog tužioca pribavljeni i drugi dokazi.

"Želim da podsjetim javnost da je tužilaštvo samostalno u radu i da niko ne smije da utiče na njegov rad. Dobro je da se ukazuje na sve neregularnosti, kako bi se na vrijeme otklonile sve nepravilnosti, a samim tim i stvarali kvalitetniji uslovi za fer i demokratske izbore, što će eliminisati sumnje, a jačati povjerenje. Dobar put u pravcu jačanja povjerenja je nastavak razgovora i usaglašavanja mišljenja u radnoj grupi za jačanje izbornog povjerenja. Da se nastavi sa naporima u pravcu uklanjanja mogućih nejasnoća i nesuglasica, bez revanšizma. Vjerujem da smo danas svi svjesni svoje odgovornosti, spremni da se suočimo sa svim izazovima koji nas na tom putu čekaju, odnosno da smo u stanju da činimo pravilan izbor, kako bismo stvarali uslove za jačanje povjerenja i kvalitetan život naših građana”, naveo je Ibrahimović.

Kako je zaključio, kada svim političkim akterima to bude vodilja, a ne partijski interes, nestaće potreba i za sumnjom u izborne rezultate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније