Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

24. 04. 2019. 15:23   >>  15:22

OPŠTINA NIKŠIĆ

Za šest godina bez prijava za korupciju

Opština Nikšić za posljednjih šest godina nije imala ni jednu prijavu za korupciju, jer se lokalna uprava trudila da takve zloupotrebe iskorijeni, što će raditi i ubuduće, rekao je predsjednik Opštine, Veselin Grbović, na sjednici lokalne Skupštine.

Grbović je predstavio realizovane infrastrukturne projekte na području opštine, poput izgrađenih i rekonstruisanih saobraćajnica i vodovoda i naveo da je, u toj oblasti, uprava Nikšića ubjedljivo najviše radila u Crnoj Gori.

"Sa takvim učinkom sigurno se niko ne može porediti", kazao je on.

Za urađeno, kako je naveo Grbović, imali su ogromnu pomoć države i Vlade koja je prepoznavala značaj određenih projekata i finansirala ih posredstvom Direkcija za saobraćaj i javne radove.

Grbović je, govoreći o planiranim projektima u ovoj godini, izdvojio po značaju i za Nikšić, i Crnu Goru, rekonstrukciju vojnih objekata u podnožju Trebjese u Dom za stare, za koju je obezbijeđena donacija Evropske centralne banke (ECB) od 3,7 miliona eura.

U Domu će, kako je naveo, moći da se smjesti oko 210 stanara, a zapošljavaće oko 100 radnika.

"Značajan projekat biće i završetak zapadne tribine fudbalskog stadiona, nakon čega će moći da se igraju utakmice reprezentacije Crne Gore u Nikšiću. Za taj projekat dobili smo donaciju od Fudbalskog saveza u iznosu od 1,5 miliona eura, dok ostala neophodna sredstva obezbjeđuje Uprava za javne radove", rekao je Grbović.

Tokom godine počeće rekonstrukcija Dvorca Kralja Nikole od sredstava Direkcije za javne radove, a lokalna uprava obezbijediće novac za rekonstrukciju zgrade Opštine.

Gradska vlast, kako je najavio Grbović, planira i rekonstrukciju i proširenje prostora za Javnu ustanovu Zahumlje, koje je proslavilo 120 godina postojanja i zaslužilo veći i ljepši objekat za rad, pa će Uprava za javne radove raspisati tender.

"Do kraja godine biće završene četiri zgrade sa 150 stanova za pripadnike MUP-a, a očekujemo da ove godine, što će vjerovatno biti na nekoj od sledećih Skupština, dobijemo zahtjev za gradnju zgrade za zaposlene u sudstvu i tužilaštvu. Vojska je najavila gradnju stanova za oficirski kadar koji će biti uposlen na aerodromu Kapino Polje", rekao je Grbović.

Prema njegovim riječima, u toku ove ili naredne godine biće završen i vjetropark na Gvozdu, a prethodno su vjetroelektrane postavljene na Krnovu, od čije naplate poreza je značajno pripunjen budžet.

"Očekujemo i do 700 hiljada eura naplate poreza od vjetroparka na Gvozdu, što će, uz dosadašnje prihode, omogućiti komotnije upravljanje, bilo ko bio na vlasti. Nadam se da će DPS i SD, kako su i do sada radili, nastaviti ovim putem. Građani vide da smo svojim radom i kvalitetom to zaslužili", ocijenio je Grbović.

Govoreći o putnoj infrastrukturi, Grbović je podsjetio na završenu dionicu puta od Vraćenovića do Petrovića i započetu rekonstrukciju 17 kilometara saobraćajnice od Vilusa do Trubjele.

"Ostaje nam još dionica Kuside-Nikšić i završen je put prema sjeveru i Trebinju i Bileći, koji najbliža veza za autoputeve prema Hrvatskoj, Mađarskoj i Austriji. Sa Direkcijom javnih radova uradili smo dosta i lokalnih puteva, a ove godine planiramo da uradimo, kao i prethodne, oko 20 kilometara", rekao je Grbović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније