Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

25. 04. 2019. 06:41 >> 19:34
29

SDT

Odbačene krivične protiv Đukanovića i Katnića

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu koju je protiv predsjednika države i lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića podnio 21 opozicioni poslanik u Skupštini, zbog sumnje da je izvršio krivična djela pranja novca i stvaranje kriminalne organizacije.

SDT je odbio i krivičnu prijavu protiv glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Specijalni tužilac Veljko Rutović u obrazloženju ovog rješenja naveo je da ne postoji osnovana sumnja da je Đukanović izvršio ova, niti bilo koja druga krivična djela za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, prenosi Pobjeda.

Podnosioce prijave je obavijestio i da, shodno članu 271. a. st. 1. Zakonika o krivičnom postupku, imaju pravo da u roku od osam dana od dana prijema ovog rješenja podnesu pritužbu Višem državnom tužilaštvu kojom bi zahtijevali preispitivanje rješenja o odbacivanju krivične prijave.

Prijavu protiv Đukanovića podnijeli su 14. januara ove godine poslanici Demokratskog fronta.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније