Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

26. 04. 2019. 20:47   >>  20:52 6

APRCOVIĆ

"Manipulacijama žele da obesmisle volju većine"

Predsjednik OO DPS Kotor Željko Aprcović reagovao je na izjavu predsjednice Skupštine Kotor Dragice Perović, poručujući da medijskim manipulacijama pokušava da obesmisli volju većine u lokalnom parlamentu, koja je smijenila Vladimira Jokića. On je istakao da su uzaludni pokušaji Perović da odbrani, kako je kazao, neodbranjivo.

"Uzalud su vaši pokušaji da odbranite neodbranjivo, ili bolje rečeno, ono što niste uspjeli da odbranite na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Kotor unaprijed pripremljenim scenariom i podmetanjima. Javnost je vidjela neuspjeli pokušaj prekida sjednice i odlaganja na neodređeno, kako biste i time, po ko zna koji put u Vašem autokratskom vođenju sjednica, pribjegli protivzakonitom tumačenju propisa, i na taj način spriječili parlament da se izjasni o smjeni predsjednika Opštine Vladimira Jokića. A stvar je jasna - inicijativu za smjenu Vladimira Jokića potpisalo je 18 odbornika, i Vi ste bili u obavezi da zakažete sjednicu Skupštine opštine 30 dana od podnošenja inicijative, a odbornici su bili dužni u tom roku da se izjasne o istoj. Vaša je obaveza bila i da omogućite izjašnjavanje odbornika, a u slučaju da Vi i vaši koalicioni drugovi to ne želite (a što ste i uradili), postojala je zakonska mogućnost da parlament koji je imao potrebni kvorum za punopravno odlučivanje održi sjednicu i bez prisustva Vašeg lično i preostalih odbornika", naveo je Aprcović u obraćanju predsjednici Skupštine Dragici Perović.

On je dodao da Jokić sada, kako kaže, medijskim manipulacijama pokušava da obesmisli volju većine u lokalnom parlamentu.

"Na osnovu Vaših tvrdnji postavlja se logično pitanje - zašto se većina odbornika koalicije na vlasti nije pojavila na sjednici, već su glavom bez obzira pobjegli, vodeći politiku na ulici? Ako već tvrdite da postoji 17 odbornika - zakažite sjednicu i potvrdite mandat Vašem predsjedniku Jokiću. Ili važi ono Vaše obećanje da ćete za Jokićem i Vi podnijeti ostavku na svoju funkciju, pa više ne možete da zakazujete sjednice."

Aprcović pita i zašto se Jokić igra sa zaposlenima u Opštini pričom da sada nema ko da im potpiše plate?

"To ste mogli uraditi i ranije, a zbunjuje i potvrđuje vašu neodgovornost da u Opštini nema drugih odgovornih lica sa deponovanim potpisima? Uostalom, ako je za Vas Vladimir V. Jokić i dalje predsjednik, zašto ne potpiše plate radnicima? Tezom o nemogućnosti potpisivanja plata i sami potvrđujete da Jokić više nije predsjednik Opštine. A službenike ste očito namjerno ostavili na cjedilu", naveo je Aprcović u saopštenju.

"Sigurno Vam nije lako da priznate, gospođo Perović, da Vladmimir Jokić nema potrebnu podršku u gradu, pa ni u lokalnom parlamentu, a što je potvrdilo 18 odbornika koji su donijeli odluku u skladu sa zakonom i izglasali smjenu predsjednika Opštine Kotor. Žalosno je što ste se služili i dalje pokušavate da se služite pravnim malverzacijama, prijetnjama tužbama Upravnom sudom. Građani nemaju kratko pamćenje i znaju da su za vrijeme Vašeg mandata izvršnu i zakonodavnu vlasti u Kotoru vodila dva pravnika, a upravo su u tom periodu pravo i pravda iseljeni iz lokalnih institucija.", rekao je on.

Aprcović je na kraju istakao da je Odluka o smjeni predsjednika Opštine Vladimira Jokića donešena u skladu sa zakonom.

"Vi nedostajuće odbornike koje ste izgubili u Parlamentu , tražite na sudu , da bi opet bez većine , bez održavanja sjednica , donošenja odluka , vladali Kotorom do kraja mandata. Odbornici su rekli svoje, a i gradjani Kotora će vas brzo staviti na mjesto koje vam pripada", zaključio je Aprcović.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније