Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 05. 2019. 16:43 >> 16:44

ŠARANOVIĆ PONOVO POZVAO

Radonjić da ispita imovinu Žugića

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović upitao je direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića zašto nije odgovorio na pismo koje mu je uputio prije više od mjesec dana u kome tvrdi da je guverner Centralne banke Radoje Žugić prekršio Zakon o sprječavanju korupcije.

"Podsjećam, pismom od 21marta 2019. ukazao sam na to da gospodin Radoje Žugić nije izvršio zakonom propisanu obavezu vezanu za prijavu promjene u imovini vrijednije od 5.000 eura. Konkretno, nepokretnost – vikendica, povrđine 62 m2 u opštini Tivat, KO Krašići, prijavljena je kao svojina gospodina Žugića u njegovom Izvještaju o imovini i prihodima od 15.marta 2018. Međutim, u zvaničnoj katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine predmetna nepokretnost se ne vodi na gospodina Radoja Žugića, već na privredno društvo `STADION` d.o.o. koje je u vlasništvu njegovog brata od strica. Precizno, ova nepokretnost – turistički objekat vodi se na pomenuto privredno društvo od 13.decembra 2018.", poručio je Šaranović.

Kako je rekao, i  dalje je nepoznato kojim pravnim poslom i po kom osnovu je predmetna nepokretnost promijenila vlasnika, jer Žugić nije postupio po članu 23 stav 2 Zakona o sprječavanju korupcije i u roku od 30 dana od nastupanja promjene u imovini, u odnosu na stanje prijavljeno Izvještajem, o tome obavijestio Agenciju.

"Gospodine Radonjiću, ne postoji ni jedan po društvo opravdani razlog za Vaše ćutanje. U ovom trenutku postoji mala dilema da li samo ćutite da javnost i ja kao poslanik ne bismo imali informaciju o preduzetima mjerama i aktivnostima ili je ćutanje posljedica Vašeg krajnje neodgovornog odnosa, jer vjerovatno nijeste ni prstom mrdnuli da utvrdite nepoštovanje Zakona od strane guvernera CBCG", rekao je Šaranović.

On je pozvao Radonjića da konačno "počne da radi ono što u javnim nastupima tvrdi da čini".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније