Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

03. 05. 2019. 10:50 >> 11:37
19

SAD SAVEZNIK CG

Knežević pisao Pompeu

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević uputio je pismo državnom sekretaru SAD Majklu Pompeu u kojem ukazuje da SAD ne treba da izjednačavaju ostanak na vlasti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovica sa ostankom Crne Gore kao pouzdanog saveznika Sjedinjenih Američkih Država.

Državnom sekretaru SAD je poslat i detaljan izvještaj pod naslovom "Narod protiv predsjednika - korupcija i konflikt interesa".

U izvještaju Pompeu, Knežević navodi da su mu imovina i biznis na nelegalan način oteti od strane crnogorske vlasti.

“Od dana kada sam Vam pisao, hiljade građana Crne Gore izašlo je na ulice da na miran način demonstrira i da iskaže zahtjeve, koja i ja potenciram, da Crna Gora bude uspostavljena kao zemlja vladavine prava i demokratije”, navodi Knežević.

Kaže i da razumije da je predsjednik Đukanović odigrao značajnu ulogu u učlanjenju Crne Gore u NATO i da je takav potez utvrdio sigurnost naših zemalja.

“Ali, ideja o NATO članstvu nije bila predsjednika Đukanovića - već je bila posljedica direktnog i argumentovanog zalaganja od strane ljudi kao što sam ja, uz podršku crnogorskog naroda. Stoga, SAD ne treba da izjednačava ostanak na vlasti predsjednika Đukanovića sa ostankom Crne Gore kao pouzdanog saveznika SAD”, navodi Knežević u pismu Pompeu.

On ističe da SAD kao i EU želi stabilnost u Crnoj Gori i regionu.

“U mojoj domovini postoji izreka - riba smrdi s vrha. Sa ovim na umu, podijelićete moju zabrinutost činjenicom da je u Crnoj Gori ovih dana zaplijenjeno 50 kilograma kokaina na vojnom brodu, brodu jedne NATO članice", zaključio je Knežević u pismu Pompeu.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније