Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ RTRS ]

03. 05. 2019. 22:49   >>  16:18 24

TRIBINA U "SRPSKOJ KUĆI"

Karadžić govorio u PG: Crnogorci imaju krizu identiteta

Prvi predsjednik Republike Srpske, koji u Hagu služi doživotnu robiju zbog genocida i zločina protiv čovječnosti, uključio se večeras, putem telefona, u tribinu koja je održana u Srpskoj kući u Podgorici, pri čemu je poručio Srbima u Crnoj Gori da budu blagi prema Crnogorcima "jer oni trenutno imaju krizu identiteta".

"U Crnoj Gori nema sukoba među narodom jer su u Crnoj Gori većinski narod Srbi, a svi sukobi koji su trenutno u Crnoj Gori su dinastičke prirode i to je sukob dinastija",  ocijenio je Karadžić, koji se putem telefona iz Haga uključio u tribinu u "Srpskoj kući" u Podgorici, na kojoj je prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik govorio o stvaranju Republike Srpske.

On je istakao da je identitet naroda u Crnoj Gori srpski već 1.000 do 1.500 godina.

"Sada je došlo do krize identiteta i treba razumjeti te ljude, sa njima se treba ponašati blago, treba ih razumjeti. Nema nikakvog sukoba u narodu i sve će to doći na svoje mjesto",  rekao je Karadžić i naglasio da piše esej o identitetu i krizi identiteta, misleći na ličnost i krizu unutrašnjeg identiteta.

Prema njegovim riječima, Srbija je puna Srba iz Crne Gore.

" Srbi iz Crne Gore su napunili Srbiju i tu ne može biti sukoba između naroda jer smo mi jedno. Manite se dinastičkih podjela", naglasio je Karadžić.

On je poručio Srbima u Crnoj Gori da budu strpljivi, tolerantni i da imaju razumijevanja prema ljudima koji imaju krizu identiteta, dodajući da se identitet u jednom narodu stvara stotinama, a nekad i hiljadama godina.

"Djeca i država se rađaju u krvi"

Karadžić, koji se uključio u tribinu kada je Krajišnik rekao da je on (Karadžić) najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, ponovio je svoje ranije tvrdnje da se država i djeca rađaju u krvi.

"Ako želiš da imaš nešto svoje i da bude tvoje, a to je država i dijete, da ne bude tuđe, ono se rađa u krvi",  dodao je Karadžić.

Nakon što je Karadžić završio, prekidan aplauzima prisutnih na tribini u "Srpskoj kući", Krajišnik mu je poručio da "prestane tamo da se izležava i dođe ovamo".

"Imamo mnogo važnijih poslova", dodao je Krajišnik.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je 20. marta prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније