Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

05. 05. 2019. 08:07   >>  08:07 41

BISERKO PORUČILA

Srbija i dalje tretira CG kao unutrašnje pitanje

Srbija Crnu Goru i dalje tretira kao “unutrašnje pitanje”, jer Crna Gora za Srbiju ima prevashodno geopolitički značaj, odnosno izlazak na more, kaže Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji u intervjuu Pobjedi.

Prema njenim riječima, odnosi između Srbije i Crne Gore nijesu dobri i reflektuju aspiracije Srbije od kojih se nije odustalo.

“Beograd ne priznaje crnogorsku naciju i težnja je da se ona vrati u neki oblik državne zajednice. Članstvo Crne Gore u NATO i orijentacija ka EU je u sukobu sa ciljevima kojima teži srpska elita, a to je povezivanje pravoslavnih zemalja, odnosno sa Rusijom”, dodala je ona.

Biserko je istakla da je Srbija je nekoliko godina sjedela na dvije stolice, ali, kako je dodala, to EU više neće tolerisati.

Ona je kazala da odnosi Srbije sa Crnom Gorom reflektuju aspiracije od kojih se nije odustalo, a smatra da slučaj Marović nije tema kojoj se u Srbiji daje posebna pažnja.

Пратите нас на

Коментари41

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније