Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

06. 05. 2019. 16:03 >> 16:01
12

LIBERALNA PARTIJA

"Uvesti kazne za one koji bojkotuju Parlament"

Poslanici Demokrata i Ure više od dvije i po godine ne učestvuju u radu Skupštine, za to vrijeme uredno primaju plate, ali ne dolaze na posao. I ostatak opozicije, nekoliko puta počinjao je pa prekidao bojkot. Da se neopravdani nedolasci parlamentaraca na zasijedanja moraju kazniti, poručuju iz Liberalne partije. To će i tražiti izmjenama poslovnika koje će predložiti narednih dana.

"Kojima će se poslanici koji ne učestvuju u radu Skupštine duže od 30 dana kazniti nočvčanom kaznom u visini od 60% od plate," rekao je portparol Amar Borančić.

Zahtjev Liberala, opravdan je i prihvatljiv DPS-u. Vrijeme je, smatra Ljuiđ Škrelja, da se ozakoni ono što već postoji u regionu i svijetu.

"Licitirati sada da li će to da bude samo novčana kazna ili određeni broj odsustava zbog čega bi mogao i plenum da raspravlja da li će nekom oduzeti mandat ili ne, još je rano sada o tome govoriti", kaže Škrelja.

Matematička računica Demokrata je jasna, spremni su i da ne primaju platu ali će nastaviti bojkot kaže Momo Koprivica.

"Zato predlažemo da te plate smanje i 100 %, čim nam te plate svedu na nulu, objasnićemo im što je bojkot rada Parlamenta. Onda ćemo jošn intenzivnije i odlučnije bojkotovati rad Parlamenta", kaže Koprivica.

Borančić smatra da neopravdano, neodgovorno i nesavjesno obavljanje funkcije treba sankcionisati.

"Ne da se vrši pritisak na bilo koga, već da se pošalje poruka odgovornosti prema građanima koji su ih birali," rekao je Borančić.

Trećinu mjesečne zarade prime poslanici koji bojkotuju skupštinu u Sjevernoj Makedoniji, dok je praksa u većini parlamenata da nakon četiri neopravdana izostanka sa zasjedanja, poslanik izgubi mandat.

Marija Barjaktarović, RCG

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније