Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 05. 2019. 07:33   >>  19:23 37

MANDIĆ PORUČIO

"Neka probaju da nas smjeste u zatvor"

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) i jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. novembra 2016. Andrija Mandić kazao je da će u slučaju osuđujućih presuda čelnicima tog političkog saveza biti sprovedene akcije protiv dijela najviših zvaničnika koji "donose ključne odluke u državi".

 

Uoči sjutrašnjeg izicanja presude, Mandić u intervjuu Vijestima ponavlja da u DF-u imaju plan za odbranu od hapšenja.

“Procijenili smo da 'tradicionalne' metode protesta, tipa okupljanja građana, u ovom slučaju nijesu djelotvorne i ne odgovaraju trenutku. Zgrada Skupštine je mali prostor za manevrisanje koje planiramo u slučaju hapšenja. Predmet naše pažnje i u konačnom naše akcije će biti nekoliko režimskih 'kapitalaca' koji donose sve ključne odluke, a kriju se iza navodnih institucija koje ne postoje u Crnoj Gori", rekao je Mandić.

Pojašnjava da je sve ovo "postala i lična stvar kojom se brani ne samo vlastito dostojanstvo, već i kolektivni identitet srpskog naroda koji je duboko ugrožen u ovoj zemlji".

"Vrlo pažljivo smo pristupili izradi i planiranju svakog scenarija. Odlično znamo ko je sa druge strane, poznajemo metode i na koji način funkcioniše mafija i u skladu sa tim smo pripremili našu reakciju. Mi se branimo od nepravde i terora, a pošto smo suočeni sa činjenicom da 'braća' žele da nas nevine zatvore, javno smo saopštili da mi u zatvor nećemo ići, a oni neka probaju da nas smjeste tamo. Mi smo spremni i čekamo", poručio je Mandić.

Smatra da su prilike u Crnoj Gori "radikalizovane do pucanja i to ne zahvaljujući Demokratskom frontu, već činjenici da antisrpski režim želi da slomi kičmu političkom identitetu srpskog naroda tako što će njihove predstavnike nevine hapsiti i osuđivati".

 

Пратите нас на

Коментари37

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније