Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

08. 05. 2019. 15:41 >> 15:41

MARTINOVIĆ PAŽINU

"Mnogo propusta u slučaju Marović"

Vladimir Martinović iz Demokratske Crne Gore saopštio je, u odgovoru ministru pravde Zoranu Pažinu da je propustio mnogo toga da uradi te da je tako omogućio da Svetozar i Miloš Marović, ni nakon dvije i po godine od pravosnažnosti presuda, kojim su osuđeni na kazne dugotrajnog zatvora, nijesu počeli izdržavati kazne, niti su dostupni pravdi.

"U svakoj demokratsko uređenoj državi, ministar pravde, Zoran Pažin, zbog (ne) činjenja u slučaju Marovići, bio bi, ne samo razriješen ministarske funkcije, već i krivično gonjen zbog pomaganja osuđenom licu da izbjegava kaznu zatvora. Mnogo je toga, gospodine Pažin, što ste propustili da učinite i tako omogućili da Svetozar i Miloš Marović, ni nakon dvije i po godine od pravosnažnosti presuda kojim su osuđeni na kazne dugotrajnog zatvora, nijesu počeli izdržavati kazne, niti su dostupni pravdi," naveo je Martinović.

Martinović pita kako se moglo desiti da Svetozar i Miloš Marović napuste Crnu Goru ubrzo nakon što im je izrečena dugotrajna kazna zatvora i da li je vođen bilo kakav postupak za utvrđivanje odgovornosti onih koji su omogućili da pravosnažno osuđena lica napuste Crnu Goru i postanu nedostupna pravdi?

"S tim u vezi, pitam Vas kojeg datuma su pravosnažne i izvršne presude na dugotrajne kazne zatvora za Svetozara i Miloša Marovića dostavljene Osnovnom sudu Kotor kao nadležnom za upućivanje na izvršenje kazni zatvora? Uz to, da li je i kada je Osnovni sud Kotor donio uputni akt za upućivanje Svetozara i Miloša Marovića na izvršenje kazni zatvora?

Takođe, dužni ste da odgovorite kada su izrečene kazne zatvora po pravosnažnim presuda za Svetozara i Miloša Marovića upisane u odgovorarajuću kaznenu evidenciju i kada su ti podaci postali dostupni svim organima i ostalim korisnicima tih evidencija?

Osim toga, cjelokupnu javnost interesuje kojeg datuma je i od koga Crnoj Gori dostavljen dokaz da je Miloš Marović dobio državljanstvo Republike Srbije, kao i kojeg je datuma imenovani stekao državljanstvo Republike Srbije?

Posljednje, ali ne i manje važno, da li je Crna Gora podnosila zamolnicu Republici Srbiji za izručenje Miloša Marovića Crnoj Gori i ako jeste, odgovorite precizno kada i kojim aktom je to učinjeno. Da li je, s tim u vezi, Republika Srbija odbila da izruči Miloša Marovića kao lice koje ima njeno državljanstvo i da li je i kojim aktom o toj odluci obavijestila Crnu Goru", naveo je Martinović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније