Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: M.L.B.

09. 05. 2019. 15:42   >>  23:04 45

MANDIĆ

Vučić i Dodik da prekinu komunikaciju sa Đukanovićem

Današnja presuda Višeg suda udar je na temelje države i presuda Crnoj Gori, ocijenili su lideri Demokratskog fronta i pozvali Aleksandra Vučića i Milorada Dodika da prekinu komunikaciju sa, kako su rekli, anti-srpskim vlastima u Crnoj Gori.

Funkcioneri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni na po pet godina zatvora, dok je vozač tog političkog saveza, Mihailo Čađenović, osuđen na godinu i šest mjeseci, odlučio je Viši sud u Podgorici. 

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić poručio je da su on i Knežević odlučni da se bore za svoja, i prava srpskog naroda u Crnoj Gori. "Mi ne prihvatamo nikakva hapšenja", poručio je Mandić. 

"Izvolite gospodo pokušajte da realizujete tu namjeru vi ste naši krvnici, ne politički protivnici nego krvnici i ponašaćemo se prema vama kao prema krvnicima", kazao je Mandić.

On je pozvao Vladu Srbije i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da prekinu komunikaciju sa Milom Đukanovićem i, kako je kazao, sa antisrpskom vladom u Crnoj Gori, koja je i priznala Kosovo.

"Pozivam ih u ime srpskog naroda da prekinu svaku komunikaciju i da ne podržavaju neprijatelje srpskog naroda u Crnoj Gori", kazao je Mandić i pozvao i Milorada Dodika da i on prekine komunikaciju sa Đukanovićem. 

"Pozivamo na solidarnost", kazao je Mandić na konferenciji za medije, nakon izricanje presude. "Ako su oni Srbi, ako im je srpstvo toliko važno očekujem da im i mi budemo važni", naveo je Mandić.

Mandić je naveo da je presudu po nalogu braće Đukanović napisao ministar pravde Zoran Pažin, a pročitala sutkinja Suzana Mugoša. 

"Braća Đukanović su imali namjeru da nas uhapse", navodi Mandić i dodaje da se zbog poruka iz DF-a od toga odustalo.

"Ovo danas je prevršilo svaku mjeru", poručio je Mandić i dodao da će oni da izdrže i da imaju konkretne planove.

"Prenosimo poruku onima koji se bore protiv srpskog naroda u Crnoj Gori, oni više nijesu naši politički protivnici, oni su naši krvnici. Mi smo spremni da se u odnosu na naše krvnike odnosimo onako kako su se naši preci odnosili prema krvnicima", poručio je Mandić.

Imaju alternativni model

Mandić je poručio da su očekivali da će biti uhapšeni nakon današnje presude, i imali su navodi, razrađen model odbrane.

„Pošto se to nije desilo mi imamo alternativni model“, naveo je Mandić i dodao da njihovi advokati nastaviti pravne aktivnosti. Kaže i da će večeras imati razgovore u DF-u o daljim aktivnostima.

I Milan Knežević je pozvao srpske lidere iz regiona da prekinu komunkaciju sa zvaničnom Crnom Gorom.

On je kazao da je današnja presuda donesena bez dokaza i dodao da je politički motivisana.

"Ako se bude desilo nešto meni, Andriji Mandiću, ili članovima naših porodica za to će direktno biti odgovorni Milo i Aco Đukanović i članovi njihovih porodic", poručio je Knežević.

Lider PzP-a Nebojša Medojević kazao je da današnja presuda može da dovede do etničkih sukoba u Crnoj Gori.

„Sad smo svi na ispitu i onaj ko želi mir i stabilnost mora da osudi ovu sramnu političku presudu“, poručio je Medojević. 

Пратите нас на

Коментари45

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније