Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dan; Objavila: M.M ]

12. 05. 2019. 08:17 >> 08:15
23

MUHOVIĆ

"DPS omalovažava građane Bihora"

Spisak dužnika po osnovu poreza na nepokretnost, koji je postavljen na ulaznim vratima zgrade Opštine Petnjica, izazvao je burne reakcije predstavnika Bošnjačke stranke. Oni smatraju da je lokalna uprava tim potezom omalovažila građane Petnjice.

“Opština Petnjica je uradila nešto što nije nijedna druga lokalna uprava. Javno je objavila spisak građana i poreskih obveznika koji Opštini duguju određena sredstva na ime poreza na nepokretnost. Ovo je po ko zna koji u nizu primjera kojim lokalna uprava, otkako DPS samostalno vrši vlast, omalovažava građane Petnjice koje je dovela na rub egzistencije i raselila diljem Evrope. U vrijeme svetog mjeseca Ramazana javno iznositi podatke ljudi od kojih mnogi žive na ivici siromaštva, a zbog duga koji ne predstavlja veliko opterećenje Opštini, zaista je nevjerovatno”, naglasio je predsjednik Opštinskog odbora BS Adnan Muhović, piše Dan.

Služba javnih prihoda postavila je prije dva dana na ulaznim vratima administrativne zgrade Opštine Petnjica spisak sa imenima građana koji nijesu izmirili svoje poreske obaveze za period od 2015. do 2018. godine. Na spisku se nalazi 121 dužnik, a ukupna dugovanja su oko 25 hiljada eura. Iz Opštine Petnjica Dan juče nije mogao dobiti zvaničan odgovor u vezi sa postavljenim spiskom. Nezvanično im je rečeno da su iz Službe javnih prihoda postavili spisak poreskih dužnika kako bi motivisali građane da izmire svoje obaveze i time izbjegnu preduzimanje zakonskih mjera po osnovu naznačenih dugovanja.

Sa druge strane, Muhović smatra da se radi o nepromišljenom i drskom činu koji, kako je kazao, nikome ne može služiti na čast.

“Ovo nigdje nijedna vlast nije radila. Postoji zakonska regulativa i načini na koji se rješavaju ovi problemi, ali ni to nije sveto pismo, jer i Opština koja razbacuje novac na razne nepotrebne stvari, mogla bi da pomogne onim građanima koji su lošeg imovnog stanja da izmire obaveze prema Opštini”, kazao je.

Podsjećajući da lokalnu vlast u Petnjici vrši DPS, tvrdi da se dobar dio sredstava iz opštinske kase troši na nepotrebne stvari.

“Umjesto što su kupili motel za koji su od građana Petnjice uzeli 250.000 eura mogli su da poboljšaju životno stanje naših građana i zaposle ljude. Ovako pričaju o “Markovim konacima” i obmanjuju Bihorce lažnim projektima DPS-a koje koriste samo za predizborna obećanja i zbog kojih je bošnjačkom narodu trasiran put napuštanja vjekovnih ognjišta. Opština treba da bude servis građana, da ih štiti i pomaže, jer opštinu, pored teritorije, čini i narod. Bez naroda nema opštine. A ako im je cilj da naroda ima što manje, samo neka nastave ovako. Vjerujem da će ubuduće ovakve i slične stvari kojim se omalovažavaju i diskredituju građani prestati”, zaključio je Muhović.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније