Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 05. 2019. 13:02 >> 13:02
32

SNP PORUČUJE

"Krajnji je momenat da se ova vlast zaustavi"

Bliži se trideset godina vladavine jedne iste političke garniture, zbog koje polako gubimo strpljenje i nadu da je u Crnoj Gori moguće pristojno živjeti od svoga rada i truda, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije (SNP). Krajnji je, kažu, momenat da se zaustavi ova vlast.

"Ona lošom ekonomskom politikom protjeruje svoj narod. I to Crnogorce, Srbe, Albance i Bošnjake, bez ikakve razlike", navode iz SNP-a.

Ističi da ne govore kao neprijatelji države.

"Već kao dio Crne Gore i naroda koji ovdje živi i koji želi da se okupimo svi na jednoj listi oko ideje Ustavnog patriotizma i da pobijedimo i oslobodimo Crnu Goru od kriminala i korupcije. Imamo oči i vidimo sve nepravde i sva klasna raslojavanja. Osjećamo ih svuda oko nas, svaki dan i u školi i na poslu (ko ga ima) i u komšiluku, u gradovima i na sjeveru i jugu", navodi se u saopštenju.

U SNP-u smatraju da u Crnoj Gori nema dovoljno vladavine prava.

"O kakvoj se vlasti radi dovoljno govori činjenica da nema jednakosti pred zakonom u pristupu i u odnosu zdrastvenih, socijalnih, pravosudnih, bezbjednosnih i svih drugih javnih ustanova, prema nama građanima, tačnije nema dovoljno vladavine prava. Ovoj vlasti uvijek ćemo osporavati legitimnost jer ona ne proizilazi iz slobodno izražene volje građana. O tome svjedoče i afere Koverta i Snimak, kao i sporne donacije novokomponovanih biznismena", kazali su iz SNP-a.

Način trošenja novca građana za ključne projekte, dodaju, proglasili su tajnom.

"Potrebno je da se građanima omogući slobodan pristup informacijama o trošenju njihovog novca, kako bi vidjeli kakve će sve nezakonitosti isplivati, kao, na primjer 'zaboravljena' petlja na autoputu i strujna infrastruktura na cijeloj dionici", dodaje se u saopštenju.

IZ SNP-a navode i da mladi odlaze iz ove države.

"Ostaju samo još oni koji vjeruju da ima nade za nas. Blizu 40 posto mladih je nezaposleno, dok preko 25.000 djece živi u siromaštvu. Ko ima taj se liječi po privatnim ustanovama i u inostranstvu, ko nema čeka i strijepi hoće li stići da bude pregledan i da li će se pokvariti neki važan aparat u Kliničkom centru", ističu iz te stranke.

Pitaju, vjeruje li iko u ovoj državi da se mogu stvarati kvalitetni kadrovi i posvetiti jednako vrijeme djeci, kada imamo još od vrtića grupe sa 30 mališana i više, i osnovne i srednje škole u kojima je taj broj iznad svakog prosjeka koji važi u Evropi kojoj težimo. Tvrde da tu nema i ne može biti kvalitetnog obrazovanja.

Iz SNP-a poručuju da će se zalagati za ukidanje agencija za ustupanje zaposlenih.

"Jer one predstavljaju paravan kako bi pojedinci bili zavisni od poslodavaca zbog regulisanja njihovog radno-pravnog statusa, da ne bi stekli kakvu-takvu samostalnost", kazali su.

Alarmantno je, ističu, da se u susret ljetnjoj sezoni, na primoriju flagrantno krše radna i ljudska prava.

"Nema pauze u toku radnog vremena, nema sedmičnog odmora, ne poštuje se sedmično ograničeno vrijeme rada, ne plaća se po zakonu i prekoračuje se prekovremeni rad, ne plaća porez za sve sto treba, nema efikasne kontrole", navodi se u saopštenju.

Na kraju upozoravaju da će ponovo presuditi odgovornost birača i njihov izbor u kakvoj državi žele da žive.

"Ta odgovornost je centar svega i od nje sve zavisi. Ili 50 eura za glas ili vjera da postoji neko ko može bolje, da svako ima", zaključuju iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније