Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

14. 05. 2019. 06:42 >> 07:25
36

U JUNU

Kongresi SDP-a i Demokrata pa sastanak

Sastanak lidera opozicije i pokreta Odupri se u punom sastavu sa predstavnicima svih opozicionih stranaka mogao bi biti održan tek nakon kongresa Demokratske Crne Gore i Socijaldemokratske partije koji su najavljeni za 25. maj i 1. jun, saznaje Pobjeda.

Sastanak potpisnika “Sporazuma za budućnost” koji je trebalo da bude održan juče, a čiji je domaćin GP Ura, zvanično je otkazan, a novi termin sastanka nije određen.

Više izvora Pobjede iz vrha opozicije je saopštilo da nije prihvaćena posrednička uloga lidera pokreta Odupri se Džemala Perovića u sporu Demokrata i SDP-a, nastalog nakon smjene predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića.

“Demokrate su odbile prijedlog da Perović odvojeno razgovara sa predstavnicima obje partije da bi se utvrdio novi termin sastanaka, kao i ko bi sve od stranaka i na kom nivou trebalo da prisustvuje tom okupljanju”, saopštio je Pobjedin izvor.

Drugi izvor Pobjede je kazao da bi potencijalni datum novog sastanka mogao biti u junu, kada se završe kongresi Bečićeve stranke i SDP-a.

“Lider Demokrata Aleksa Bečić je javno saopštio da neće sjesti za isti sto sa Krivokapićem nakon smjene Vladimira Jokića. Nije tajna da je Jokić nezadovoljan svojim statusom u stranci i Bečić pred kongres ne smije rizikovati da bude napadnut od kadrova bivšeg predsjednika Opštine Kotor, ali i da dozvoli potencijalni raskol unutar svoje stranke u tom primorskom gradu”, rekao je izvor Pobjede.

On je kazao da je stoga realna opcija da se sačekaju kongresi Demokrata i posebno SDP-a i dolazak novih ljudi na čelo, koji nemaju hipoteku rušenja vlasti u Kotoru.

“Tek onda bi za Bečića bio prihvatljiv novi sastnak, pod uslovom da se novo rukovodstvo SDP-a obaveže da će se ograditi od postupaka starog”, rekao je izvor Pobjede.

Otkazivanje daljih sastanaka opozicije i pokreta Odupri se najavljeno je krajem aprila kada je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović uputio cirkularno pismo ostatku opozicije u kojem je naveo da prekida saradnju sa SDP-om.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније