Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

14. 05. 2019. 21:55 >> 22:01

DPS KOTOR

Predlog za pokretanje inicijative za izbor predsjednika Opštine

Predlog za pokretanje inicijative za izbor predsjednika Opštine Kotor jednoglasno je utvrđen na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista.

Ocijenjeno je da je DPS, kao najveći politički subjekt u Kotoru, svojim djelovanjem pokazao punu odgovornost prema građanima tog grada.

Oni su dodali da dvije godine informišu kotorsku i crnogorsku javnost o brojnim zloupotrebama u radu partija sastavljenih u neobičnu, sad već bivšu koaliciju, koja je predstavljala vlast u Kotoru.

„Sve vrijeme njihove vladavine argumentovano smo upozoravali na nezakonito donošenje odluka u ime Skupštine opštine, neodržavanje sjednica Skupštine opštine, neusvajanje budžeta opštine Kotor za tekuću godinu, nedonošenje Strateškog plana razvoja, nezakonito zapošljavanje, nerješavanje nagomilanih komunalnih problema i neracionalno trošenje sredstava“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da dvije godine osluškuju i informišu javnost o nezadovoljstvu građana Kotora radom lokalne samouprave a priznanje naših stavova.

„U konačnom, dobili smo i od drugih političkih subjekata, konstinuitenata bivše vladajuće koalicije u Kotoru. O ovome svjedoče kako njihova brojna saopštenja, tako i ostavke na čelnim mjestima u opštini Kotor kao i činjenica da je predsjednik opštine Kotor razriješen inicijativom i voljom većine odbornika SO Kotor“, piše u saopštenju.

Ocjenjuje se da je DPS Kotor svojim dosadašnjim učinkom još jednom pokazala i dokazala da se odgovorno odnosi u vezi svih pitanja od značaja za građane Kotora, prvenstveno u smislu njegovog razvoja i prospiriteta, ali ne i u smislu slobodnog normativnog tumačenja važećih nacionalnih propisa i zakona.

Za to, smatraju, nijedna partija nema mandat od svojih građana.

„DPS je odgovorna partija koja ne podržava vaninstitucionalne mehanizme djelovanja, pa je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora DPS Kotor sa Klubom odbornika jednoglasno utvrđen prijedlog za pokretanje inicijative za izbor Predsjednika Opštine Kotor, i to samo sa jednim ciljem - obezbijediti uslove za nesmetan razvoj i prosperitet grada Kotora i njegovih sugrađana“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније