Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 09. 2013. 08:16   >>  12:27 5

ISPLATIO SE RAD

Članovima Anketnog po 1.000 eura

Članovi Anketnog odbora, koji su se bavili prikupljanjem činjenica u vezi afere „Snimak“ dobili su po 1.000 eura za rad u tom skupštinskom tijelu. Istovremeno, poslanicima u Radnoj grupi za izborno zakonodavstvo isplaćena je mjesečna nadoknada od 250 eura.

 

To je saopšteno „Vijestima“ iz skupštinske službe za odnose s javnošću na pitanje o naknadama članovima za rad u tim privremenim parlamentarnim tijelima.

Tako su 12 poslanika, članova Anketnog odbora za jul primili više od po 2.500 eura, iako su usvojili tehnički izvještaj bez zaključka o tome da li je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima DPS zluopotrebljavala državne resurse u predizborne svrhe, prenosi agencija Mina.

Do prve računice se dolazi, ako se uzme u obzir da su prosječne poslaničke plate od 1.200 do 1.700 eura. 

Osim toga, poslanici DPS-a, Milutin Simović i Miodrag Vuković, i Azra Jasavić iz Pozitivne Crne Gore istovremeno su bili članovi Anketnog odbora, a sada su angažovani u Radnoj grupi za izborno zakonodavstvo, pa su njihova mjesečna primanja za jul bila oko tri 3.000 eura.

Pozitivna: Novac ćemo dati ugroženima

Azra Jasavić iz Pozitivne je kazala da je trebalo da uzme taj honorar.

"Novac je potreban građanima koji su u teškoj socio-ekonomskoj situaciji, a mnogo njih sam imala priliku da upoznam tokom jednogodišnjeg parlamentarnog rada", kazala je Jasavić.

Jasavić smatra da je srž politike biti u kontaktu sa građanima, razumjeti njihove probleme i pokazati solidarnost.

"Znam da neću uspjeti da zadovoljim sve iskazane potrebe ovim novcem, ali vjerujem da će biti dovoljno za pomoć koja je značajna za nekoliko porodica koje su u teškom materijalnom stanju" kazala je ona.

Pozitivna je saopštila da je dio njenog honorara potrošen za nabavku drva za ogrijev siromašnoj porodici u Podgorici, a takođe iz te partije je saopšteno da će ostatak novca potrošiti za nabavku udžbenika djeci na Cetinju, čije su porodice u teškom materijalnom položaju.

Anketni odbor je konstitutivnu sjednicu održao 11. juna, da bi prvu radnu sjednicu održao 5. jula. Ukupno je održao 12 sjednica na kojima je ispitano 16 funkcionera DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније