Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

15. 05. 2019. 18:32   >>  18:31

MJU

Ostvaren napredak u reformisanju javne uprave

U procesu reforme javne uprave ostvaren je napredak u ključnim ciljevima, a potrebno je dinamičnije sprovoditi planirane aktivnosti, sa akcentom na dalju optimizaciju broja zaposlenih u javnoj upravi, uspostavljanje sistema upravljanja kvalitetom javnih usluga koje pruža administracija, te unapređenje kapaciteta javne uprave u oblasti upravljanja ljudskim resursima, ocijenjeno je na današnjoj sjednici Savjeta za reformu javne uprave.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, na sjednici su razmatrana ključna dokumenta za praćenje reformskog procesa u oblasti javne uprave – Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije reforme javne uprave 2016-2020 za 2018. godinu i Izvještaj o sprovođenju Programa upravljanja javnim finansijama 2016-2020 za 2018. godinu.

“Kada je riječ o Programu upravljanja javnim finansijama, ocijenjeno je da je ostvaren pozitivan napredak. U tom smislu, navedeno je da je realizovano 47 odsto planiranih aktivnosti, te da je implementacija određenih aktivnosti bila dominantno uslovljena realizacijom projekata sufinansiranih iz EU fondova”, navode u tom resoru.

Savjet je, dodaju, posebnu pažnju usmjerio na nerealizovane i djelimično realizovane aktivnosti iz oba izvještaja, kao i na razloge toga, te je diskutovao o mjerama koje je potrebno preduzeti u cilju njihove uspješne realizacije.

Na sjednici je razmotrena i Informacija o radu Međuresorskog operativnog tima za koordinaciju u implementaciji aktivnosti iz Akcionog plana za sprovođenje Startegije reforme javne uprave za 2018. godinu.

“Konstatovano je da su aktivnosti ovog tima doprinijele ostvarivanju postignutih rezultata. Savjet je upoznat i sa aktivnostima o predstojećem procesu izrade evaluacije Strategije reforme javne uprave”, ističu u MJU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније