Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M ]

15. 05. 2019. 20:23   >>  20:22

SNP

"Stvaranje konfuzije u opoziciji ne ide nikome u prilog"

Stvaranje konfuznih situacija u opozicionim redovima ne ide nikome u prilog, poručili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Iz te partije su, reagujući na današnje saopštenje Demokrata povodom dešavanja u Kotoru, kazali da se SNP svim srcem zalaže za što jače i iskreno opoziciono djelovanje, kako bi se desile neminovne promjene u Crnoj Gori, i svim akterima političke zbilje upućuje jasnu poruku.

„Nikada nijesmo dijelili, već smo ujedinjavali“, naglasili su iz SNP-a.

Kako su naveli, SNP se „svih 21 časnu godinu svog bitisanja zalaže za pobjedu nad ovim režimom i sistemom koji je unazadio Crnu Goru“.

„Dakle, mi smo za pobjede nad ovim sistemom, a ne za podjele u opoziciji, i to bi autori, koji su smislili sličan slogan morali znati. Stoga svaku opasku ili pomisao da radimo u korist nekoga, van opozicionih redova, pripisujemo zlonamjernima i političkim analfabetama“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Demokrate pokušaj predsjednika SNP Vladimira Jokovića, koji je htio pomoći i njima i cijeloj opoziciji, kako bi se izašlo iz sporenja kojima su i oni doprinijeli, trebalo da shvate kao dobronamjeran, kako se ne bi prepustila kotorska vlast Demokratskoj partiji socijalista.

Iz SNP-a su naglasili da ni Joković, ni Vladimir Jokić nijesu bitni u ovoj priči, već je bitno opoziciono jedinstvo i promjena nenarodne vlasti.

„Stoga svako reagovanje i odašiljanje otrovnih strelica ka nama od određenih, možda i samozaljubljenih lidera, ne doživljavamo kao napad na nas, već kao atak na akciono jedinstvo ukupne opozicije. Stvaranje konfuznih situacija u opozicionim redovima ne ide nikome u prilog“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su „šićardžijski napadi na SNP kontraproduktivni, i to će se vrlo brzo pokazati“.

„Pominjete predsjednika Berana Dragoslava Šćekića, koji je na tu funkciju došao narodnom voljom i ne zastupa lične interese, već građana koji su mu dali povjerenje i nije vezan za funkciju, niti fotelju, kao neki drugi“, naveli su iz SNP-a

Prema njihovim riječima, očigledno je da nekome, čak i na opozicionoj sceni, ne odgovara ojačani i konsolidovani SNP.

„Ali to nije naš problem, već onih koji su u jednom trenutku htjeli da ga vode i preuzmu, ali kad im taj naum nije uspio - napustili su ga“, kaže se u saopštenju.

Iz SNP-a su kazali da ne pomaže ni uplitanje njihovih bivših isključenih članova i odbornika iz Kotora.

„Jer su oni zbog nepoštovanja Statuta i bojkotom organa stranke, sami sebe isključili iz SNP-a i ne mogu se više predstavljati SNP-om“, dodali su iz te partije.

Iz SNP-a su poručili da i dalje apostrifiraju iskreno opoziciono jedinstvo, i da će ga kroz savez "Da svako ima" jačati.

„Možda u tom grmu leži zec, možda se neko uplašio erozije i kaliranja sopstvene snage pa se kuraži napadajući nas“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније