Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

20. 05. 2019. 16:19   >>  16:19 7

KRIVOKAPIĆ

"SDP vjeruje u CG - državu svih"

Trinaest godina obnove nezavisnosti Crne Gore prilika je za svođenje mnogih bilansa politike koja je upravljala zemljom u tom važnom periodu utemeljenja države, saopštio je lider SDP-a Ranko Krivokapić, čestitajući građanima 21. maj - Dan nezavisnosti Crne Gore.

"Prilika da objektivno vrjednujemo ogromno istorijsko dostignuće obnove države, ali i da sagledamo, prije svega, greške, lutanja, izgubljene šanse da Crna Gora danas bude bolja nego što jeste", istakao je Krivokapić.

"I uvijek, povodom ovog grandioznog datuma, odzvanja to toliko puta postavljeno pitanje. Da li smo ispunili očekivanja onih koji su sanjali nezavisnu Crnu Goru onda kada je to više bio mit nego realna šansa? Da li smo iznevjerili one malobrojne bastadure iz devedesetih koji se ne “šćeše u lance vezati”? Da li ova današnja Crna Gora pjeva o svojim sinovima kao što su oni pjevali o njoj? Jesmo li izvukli pouke iz vremena od prije jedan vijek kada je nestala Crna Gora. Da li je politička generacija koja je obnovila nezavisnost kadra da kolektivnu slobodu pretoči u slobodu svakog građanina ove države?"

Krivokapić je istakao da su EU put i NATO članstvo kapitalna dostignuća te da su sigurno najveća ostvarenja za ovih 13 godina jubileja.

"Ali i EU i NATO podrazumijevaju vrjednosni sistem, nijesu i ne smiju biti paravan za kamuflažu raznih pohara i rasprodaja. Ako budu to, građani će gubiti vjeru u ova dva stuba današnjeg civilizivanog i demokratskog svijeta", naveo je on.

"Amerikanci su morali samo jednom da osvoje svoju nezavisnost a mi smo nekoliko puta u našoj istoriji morali da prisegnemo za svojom slobodom iznova. To će reći da dugo trajemo, ali i da nijesmo uvijek bili dovoljno pametni da tu slobodu odbranimo i da uvijek nijesmo bili dovoljno mudri da tom slobodom gazdujemo.

Nova Crna Gora, da bi bila mudra i pametna, da bi opstala i bila vječna kroz vjekove mora pred sobom imati cilj prve vrste - da vjera u Crnu Goru bude opet i puna vjera u njenu pravdu. Da Crna Gora bude država koja opstaje i razvija se vjerujući u pravdu kao osnovnu vrlinu", navodi se u čestitki.

"Jedino Crna Gora koja ima osjećaj jednakosti, pravičnosti i solidarnosti, je Crna Gora spremna za nove velike istorijske iskorake. Jedino takva Crna Gora je dostojna generacija koje dolaze. SDP vjeruje i svim svojim bićem boriće se za takvu Crnu Goru – državu svih. Neka nam je svima srećan Dan nezavisnosti Crne Gore i da ga vječno slavimo," zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније