Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

21. 05. 2019. 12:49   >>  12:47

ŠESTA REDOVNA

Parlament nastavlja sjednicu u četvrtak

Crnogorski parlament nastaviće u četvrtak šestu redovnu sjednicu, a poslanici treba da raspravljaju o još 17 tačaka dnevnog reda.

Zasijedanje je počelo 16. maja, kada su završene rasprave o predloženim izmjenama zakona o Vojsci Crne Gore i lokalnoj samoupravi.

Na dnevnom redu je Predlog strategije odbrane Crne Gore, a poslanici će se izjasniti o zakonima o unutrašnjoj trgovini, komunalnoj policiji, zaradama zaposlenih u javnom sektoru, državnim službenicima i namještenicima.

Poslanici će razmatrati izvještaje o mentalnom zdravlju djece u Crnoj Gori, radu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, stanju zaštite ličnih podataka i pristupu informacijama.

Na dnevnom redu su i godišnji izvještaji o prošlogodišnjem radu Sudskog i Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva.

Poslanici će razmatrati izvještaje o primjeni zakona o javnim okupljanjima i bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Poslanici su završili raspravu, ali nijesu glasali o nekoliko zakona sa prethodne sjednice, jer nije bilo kvoruma, pa je izjašnjavanje odgođeno.

Nova sjednica parlamenza zakazana je za 28. maj kada će premijer Duško Marković odgovarati na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније