Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

22. 05. 2019. 12:28 >> 12:28
2

SDP ODGOVORIO

Pejović da se odupre svojim partijskim šefovima

Demokratska Crna Gora od samog početka pokušava da prezmu vođstvo pokreta Odupri se, kako bi opravdano nezadovoljstvo građana uveli u partijske okvire, a poruke njihovog odbornika iz Kotora Dejana Pejovića dio su tog pokušaja, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Iz ove stranke su reagovali na, kako su istakli, neosnovane optužbe koje je uputio Pejović na sinoć održanom protestu pokreta Odupri se.

"Kako to nijesu uspjeli organizacijom paralelnih protesta, Pejović svoju poziciju u rukovodstvu pokreta zloupotrebljava kako bi saopštavao stavove partije, kojom se nešto ne ponosi i krije joj pripadnost, čime od samog početka pokušava da dezavuiše građansku strukturu i misiju Pokreta. Kada bi Pejović pokušao biti iskren i objektivan za kršenje Sporazuma, optužio bi, i to drastično, upravo sopstvenu partiju koja je dan nakon potpisivanja Sporazuma isti brutalno prekršila izlaskom na izbore u Tuzima, iako su 'dali riječ' da to neće činiti", podsjeća SDP.

Možda bi, kako navode, "Pejović, da je imalo objektivan, a ne partijski pristrasan, doveo u pitanje i praksu sopstvene partije da, uporedo sa građanskim protestima organizuju i svoje partijske ili tzv. opozicione kontramitinge, kako bi, a to jedino i umiju da rade, jeftino i kalkulantski profitirali iz opravdanog građanskog bunta".

"Ako je g. Pejoviću jedina mjera opozicionarstva crvena kravata, to je sasvim legitimno i mi nemamo ništa protiv toga. S druge strane, nije pristojno ukoliko je ovaj modni detalj namijenio svima ostalima u opoziciji i na samim protestima i ukoliko mu je svako ko neće da sluša opozicionog Bebu Popovića u pokušaju izdajnik. To je DPS manir, lako ga je prepoznati i ne izgleda lijepo ni kada mu svežete crvenu kravatu. Protesti ne mogu biti i gradjanski/opozicioni i vlasništvo jedne partije, jer su onda partijski i osuđeni na neupjeh.  Zbog svega ovoga, preporučujemo g. Pejoviću da se u prvom redu odupre svojim partijskim šefovima i njihovom upornom naumu da satanizuju svakoga ko misli svojom, a ne njihovom glavom. Biće bolje za Pejovića i za sam pokret Odupri se", saopštio je SDP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније