Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 02. 2013. 10:27   >>  10:23 2

VLADAJUĆA KOALICIJA

Husović: Odluka o podršci Vujanoviću uskoro

Vodićemo se onim što je najbolje za našu stranku a imaćemo u vidu i koalicioni sporazum kad budemo odlučivali o podršci predsjedničkom kandidatu DPS-a Filipu Vujanoviću, izjavio je u intervjuu Dnevnim novinama predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade, Rafet Husović.

„Razmotrićemo ovo pitanje na našim partijskim tijelima, najvjerovatnije u narednih 15 dana. Opredjelićemo se onako kako procjenimo da je najbolje za stranku. Imaćemo u vidu i koalicioni sporazum, ali i činjenicu da podršci treba da prethodi dogovor svih partija parlamentarne većine. To iskljčivo zavisi od procjene našeg rukovodstva- predsjedništva i glavnog odbora- nakon sagledavanja i analize kompletne situacije u vezi sa predsjednički izborima“, rekao je Husović.

 

 

Stanje je nešto poboljšano kada je zastupljenosti Bošnjaka u državnim organima u pitanju smatra Husović, ali i dodaje da se to dodatno treba unaprijeđivati.

-Mi se za to zalažemo. Bez prisustva autentičnih predstavnika Bošnjaka i drugih manjina na mjestima gdje se donose odluke nema kvalitativnog pomaka u oblasti ljudskih prava i integracije manjina u institucije, što je obavza države koja je na putu evropskih integracija- ističe Husović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније