Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 02. 2013. 11:00 >> 10:56

RAZGRANIČENJA

Saslušanje Lukšića zbog Prevlake

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike obaviće kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Igora Lukšića, zbog trajnog rješenja granice na Prevlaci.

Članovi Odbora su to odlučili na osnovu prijedloga poslanika Demokratskog fronta Koče Pavlovića, objavljeno je na sajtu Skupštine.

Pavlović smatra da Odbor mora saslušati Lukšića, jer je dužnost tog tijela i parlamenta da bude aktivni učesnik u procesu trajnog razgraničenja i definisanja državne granice.

„Pregovaračke pozicije za pregovore o trajnom razgraničenju potrebno je definisati i dijalog započeti, ukoliko za to postoje pretpostavke, prije nego Hrvatska i formalno postane punopravna članica Evropske unije“, kazao je Pavlović.

Iz Ministarstva je saopšteno da je inicijativa Pavlovića korisna i da će Lukšić prihvatiti poziv Odbora u vezi kontrolnog saslušanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније