Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

29. 05. 2019. 13:35 >> 20:10
24

MARKOVIĆ I HARADINAJ U PRIŠTINI

Kosovo je dom za Crnogorce

Odnosi Crne Gore i Kosova su prijateljski, a dvije države ostaju dosljedne u realizaciji dobrosusjedskih, evropskih i evroatlantskih ciljeva, ocijenjeno je tokom sastanka crnogorskog i kosovskog premijera Duška Markovića i Ramuša Haradinaja.

Dvije zemlje, kako je ocijenjeno u Prištini, ostaju dosljedne ekonomskoj saradnji, posebno razvoju boljeg međusobnog infrastrukturnog povezivanja.

Marković je rekao da je otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca u Prištini dokaz da dvije zemlje baštine trajno i suštinsko prijateljstvo, te da su multietnički sklad i multikulturalnost najveća potpora održivosti dvije države.

"Želim da se zahvalim na podršci crnogorskoj zajednici da ona postane vidljiva i vjerujem u budućem periodu da će biti i institucionalno prepoznatljiva", rekao je Marković.

Razvoj infrastrukture je, kako je rekao, ključna pretpostavka i osnova našeg ubrzanog razvoja.

"Čestitam predsjedniku i njegovoj Vladi na rezultatima koje su ostvarili na razvoju putne infrastrukture. I Crna Gora to radi i vjerujem da ćemo u godinama koje slijede dostići i vaš rezultat i vaš napor i da je to najbolji doprinos agendi povezivanja za koju smo se opredijelili u Trstu kada smo potpisali Akcioni plan", rekao je premijer Marković.

Kosovo i Crna Gora, kako je rekao, dinamično razvijaju odnose i partnerstvo.

"Stojimo na raspolaganju našim kosovskim prijateljima da im prenesemo iskustvo i podršku u evroatlantskom i procesu pregovora s Evropskom unijom", rekao je Marković.

Dvojica premijera su se saglasila da današnje otvaranje autoputa od Prištine do granice Kosova i Makedonije ne predstavlja vrijednost samo za te dvije države već za cio region.

"To će ubrzati i povezati Makedoniju i Kosovo sa Crnom Gorom, to će ojačati i unaprijediti kretanje građana i turista i istovremeno dati novu priliku za naša preduzeća i našu privredu", rekao je Marković.

Kosovski premijer Haradinaj rekao je da Kosovo ostaje dom za Crnogorce koji će imati podršku zvanične Prištine.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније