Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

29. 05. 2019. 13:55 >> 18:06
13

HAN O IZVJEŠTAJU

Ostvaren napredak, nastaviti reforme

Crna Gora je ostvarila napredak, ali je potrebno implementirati reforme u oblasti vladavine prava, rekao je visoki predstavnik Evropske unije (EU) za susjedsku politiku i proširenje Johanes Han.


Evropska komisija predstavila je danas u Briselu Paket proširenja za Zapadni Balkan, koji uključuje i godišnji izvještaj za Crnu Goru.

Han je, na konferenciji za novinare u Briselu, kazao da ostaje mnogo toga da se uradi na Zapadnom Balkanu i poručio da region mora biti jači i da treba ostvariti progres u regionalnoj saradnji i pomirenju.

“Kada je riječ o Crnoj Gori i Srbiji ima napretka, ali moraju se implementirati reforme u oblasti vladavine prava”, naglasio je Han.

On je dodao da treba razumjeti da proces pregovora ne traje dva dana, već godinama.

“Sa Hrvatskom je trajao osam godina, pa je nerealno očekivati da će neki drugi trajati kraće”, kazao je Han.

On je zaključio da se sve temelji na činjenicama i urađenom.

Šef delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav najavio je da će izvještaj predstaviti predsjedniku države, Skupštine i Vlade, kao i poslanicima i nevladinom sektoru.

“Stavili smo na papir sve ono što se dešava i sve smo dobro provjerili. Izvještaj pisemo zato što Crna Gora želi da bude član EU, a članstvo je moguće ali postoje jasni politički i ekonomski kriterijumi koji moraju biti ispunjeni. Kroz ove izvještaje želimo da vam pomognemo da to ispunite”, kazao je Orav.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније