Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

31. 05. 2019. 14:15 >> 14:16
1

NUHODŽIĆ SAOPŠTIO

EK prepoznala rezultate u borbi protiv kriminala i terorizma

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je kazao da su izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori prepoznati rezultati u borbi protiv globalnih bezbjednosnih prijetnji kao što su organizovani kriminal, nezakonite migracije i terorizam.

"Konstatovano je da unaprijeđena međunarodna policijska saradnja daje rezultate. U prilog tome govore i brojne akcije sa policijskim službama iz Regiona i Evrope, koje su rezultirale hapšenjem i zaplijenom narkotika, što je i uočeno od strane briselske administracije. Kada je u pitanju saradnja sa evropskim agencijama, posebno se izdvaja saradnja sa EUROPOL-om i FRONTEKS-om", naglasio je on.

Ministar je saopštio da je  ukazano i na izazove koji predstoje u narednom periodu, posebno kada je riječ o borbi protiv krijumčarenja, trgovine ljudima, pranja novca, finansijskim istragama i oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću.

"Preporuke Evropske komisije koje dobijamo kroz neposrednu komunikaciju i partnerske dokumente smatramo konstruktivnim i dobronamjernim, kako bismo bili još proaktivniji. Stoga je nesporna odlučnost i opredijeljenost Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije da nastave sa aktivnostima na zaštiti i bezbjednosti granice i suzbijanju svih oblika kriminala", kazao je Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније