Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 05. 2019. 19:24   >>  19:42 1

BAH O IMZE

"CG sposobna da organizuje najzahtjevnija takmičenja"

Crna Gora je dokazala da je sposobna da se nosi i sa organizacijom najvećih i najzahtjevnijih međunarodnih takmičenja, rekao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah.

Kako navode, predsjednik Milo Đukanović primio je Baha, koji boravi u Crnoj Gori povodom održavanja 18. Igara malih zemalja Evrope (IMZE).

Đukanović je zahvalio Bahu na podršci koju je MOK pružio za organizaciju Igara malih zemalja i njegovom ličnom doprinosu i prisustvu zatvaranju ove manifestacije.

"Organizacija ovakvog sportskog događaja, prilika da se Crna Gora dodatno afirmiše, imajući u vidu da smo prije 13 godina obnovili svoju nezavisnost, iako smo svoju državnost njegovali gotovo milenijum", rekao je Đukanović.

Đukanović je ocijenio da je sport najbolja prilika da se kvaliteti jedne zemlje i njenog naroda, predstave međunarodnoj zajednici i svojim partnerima, znatno brže nego na bilo kom drugom polju.

Upoznao je Baha da je Crna Gora nakon obnove nezavisnosti postala članica NATO-a i da je najviše odmakla u pregovorima sa Evropskom unijom (EU).

"U svemu tome posebnu čast nam predstavlja što je odmah nakon obnove nezavisnosti, Crna Gora postala dio porodice Međunarodnog olimpijskog komiteta. U svim svojim stremljenjima, za ekonomskim napretkom, jačanjem kvaliteta života građana, izgradnjom infrastrukture i integracionim procesima, nijesmo zaboravili potrebe konstantnog ulaganja u sport", kazao je Đukanović.

On je ukazao na Strategiju razvoja sporta Crne Gore koja sadrži jasne ciljeve i smjernice daljeg unapređenja, kao i na činjenicu da prednjačimo po ulaganjima u sportsku infrastrukturu, imajući u vidu broj stanovnika i sportista.

Bah je zahvalio na dugogodišnjem doprinosu razvoja sporta u Crnoj Gori.

"Uvijek posebno zadovoljstvo pričinjava kada državu vodi lider, koji ima afinitete prema sportu, što je simbol posvećenosti disciplinovanosti i požrtvovanja", rekao je Bah.

Pohvalio uspjehe koje je Crna Gore postigla u ispunjavanju svojih vanjskopolitičkih prioriteta i posebno istakao sportske rezultate, kao najreprezentativniju afirmaciju naše zemlje u Svijetu.

Ukazao je na kvalitetnu organizaciju Olimpijskih igara malih zemalja Evrope.

"Crna Gora je dokazala da je sposobna da se nosi i sa organizacijom najvećih i najzahtjevnijih međunarodnih takmičenja", istakao je Bah.

Pohvalio je kvalitetnu koordinaciju i proaktivno djelovanje Crnogorskog olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta.

Đukanoviću priznanje povodom 125 godina od osnivanja MOK-a

Predsjednik MOK-a je Đukanoviću uručio posebno priznanje, povodom 125 godina od osnivanja MOK-a, koje se dodjeljuje šefovima država koji su dali izvanredan doprinos razvoju sporta.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Duško Simonović i ministar sporta Nikola Janović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније