Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

02. 06. 2019. 15:00 >> 15:04
4

IZVJEŠTAJ O NAPRETKU

Lekić: Đukanović stroži od EU

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović je, u govoru u Budvi, bio stroži i inventivniji nego što je to učinila Evropska uanija (EU) u Izvještaju o stanju u Crnoj Gori, ocijenjeno je iz DEMOS-a.

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić je kazao da Đukanovićeva ocjena da se EU nalazi u stanju “konfuzije”, pored skandaloznosti, sadrži i višestuku poruku.

"Prije svega da crnogorskog predsjednika ne zanimaju poruke EU, u kojima su date upozoravajuće ocjene - od teškog stanja korupcije u zemlji, pravosudnog sistema sve do operacije ponovog osvajanja Javnog servisa koji su na skandalozan i nezakonit način izveli partijski odredi pod komandom Đukanovića", kazao je Lekić.

On je ocijenio da kritičke i javno neodgvorne izjave o EU, koje nikada ne daje atlanskim integracijama i SAD, Đukanović vjerovatno bazira i na utisku da se zvanične ocjene EU brzo pretvore u mrtvo slovo na papiru.

"On je u takvom stavu ohrabren i bizarnim pojavama da neki evropski zvaničnik prolazeći ovdje - u nekoj vrsti političkog turizma i učešćem na propagandnim, zapravo Potemkin konferencijama, uvjek u Budvi i nikad na sjeveru zemlje - kurtuazno izjave da je Crna Gora lider u regionu", rekao je Lekić.

Prema njegovim riječima, opasnost Rusije, Đukanović vidi nakon što je završio zajedno sa ruskim tajkunima operaciju pustošenja KAP-a koji je predstavljao gotovo pola crnogorske privrede.

Jasno je, kaže on, da lekcije Đukanovića EU neće nikoga zabrinuti u Briselu. "Ali izvjesno je da ni Đukanović nije zabrinut ocjenama EU".

"Problem sa ovakvim Đukanovićevim izjavama jeste i u tome da se Crna Gora tako udaljava od prijema u EU", ocijenio je Lekić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније