Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

06. 06. 2019. 07:39   >>  07:39 33

"DA SVAKO IMA"

Dan nezavisnosti za njih nije istorijski datum

Novoformirani politički savez Socijalističke narodne partije, Ujedinjene Crne Gore, Radničke partije i nezavisnih poslanika selektivno će obilježavati značajne datume iz prošlosti Crne Gore.

To proizilazi iz izjave lidera te grupacije, predsjednika Socijalističke narodne partije Vladimira Jokovića, koji je kazao da 21. maj za savez "Da svako ima" nije istorijski datum.

"Tačka sedam platforme o zajedničkom djelovanju saveza „Da svako ima“, kojom su se predstavnici tog političkog saveza obavezali da će obilježavati sve bitne datume iz crnogorske istorije, ne odnosi se na 21. maj - Dan nezavisnosti. To za nas nije istorijski datum. Obilježavaćemo sve dane, a Dan nezavisnosti sada nije bitan za crnogorsku istoriju", kazao je Joković u izjavi za Pobjedu.

Mi mislimo na prošlu istoriju, kako je pojasnio Joković, koju neki zloupotrebljavaju i ne prikazuju onako kako je vidimo mi i kako je sve vrijeme prikazivala tradicionalna Crna Gora.

Članovi saveza "Da svako ima", koji su osnovali SNP, UCG i Radnička partija i nezavisni poslanici, usvojili su 26. maja platformu o zajedničkom djelovanju u narednih pola godine, koja je sačinjena u sedam tačaka. Kako je Pobjeda ranije objavila, iza saveza finansijski i logistički stoji biznismen Miodrag Daka Davidović.

"Savez "Da svako ima" će i ubuduće obilježavati sve za nas i građane Crne Gore značajne datume iz naše prošlosti pokazujući time čvrsto opredjeljenje da ne dopustimo privatizaciju istorije i istorijskih događaja od strane aktuelne vlasti – navedeno je u tački 7. Platforme o zajedničkom djelovanju.

Sličan stav kao predsjednik SNP-a iznio je i drugi član saveza predstavnik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

"21. maja 2006. godine Crna Gora je postala nezavisna od Srbije, ali da je gurnuta u zavisnost pojedinaca i grupa koji je doživljavaju vlastitim privatnim posjedom", rekao je Danilović povodom Dana nezavisnosti.

Ipak, da ne misle svi u savezu kao Danilović i Joković pokazao je predsjednik opštine Berane koji je jedini iz opozicije prisustvovao svečanom prijemu koji je organizovao premijer Duško Marković povodom Dana nezavisnosti na Cetinju.

Šćekić je svoje prisustvo objasnio odnosom prema državi, a nikako prema vlastima i vladajućoj koaliciji.

Пратите нас на

Коментари33

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније