Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

06. 06. 2019. 17:28   >>  17:27

U SLOVENIJI

Brajović se sastao sa crnogorskim iseljenicima

Drugog dana zvanične posjete Sloveniji, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović imao je zajednički sastanak sa predstavnicima Odbora za vanjsku politiku, Odbora za pitanja Evropske unije i poslanicima-članovima Grupe prijateljstva sa Crnom Gorom Državnog zbora Slovenije.

U slovenačkom parlamentu crnogorska delegacija je takođe imala susret sa predstavnicima poslaničkih grupa Liste Marjana Šareca, Slovenačke demokratske partije i Partije Alenke Bratušek.

Tokom svih sastanaka potvrđena je puna podrška naporima Crne Gore u ostvarenju njenih strateških ciljeva, usvajanju neophodnih standarda za članstvo u evropsku porodicu naroda i naporima u stvaranju sigurnog i stabilnog političko-ekonomskog ambijenta za kvalitetniji životni standard crnogorskih građana.

Brajović je ocijenio značajnim redovnu parlamentarnu saradnju na svim nivoima, među kojima je posebno istakao učešće predsjednika Državnog zbora Dejana Židana na XVI konferenciji predsjednika parlamenata Jadranko-jonske inicijative u Budvi i poslanika slovenačkog parlamenta na Konferenciji mladih parlamentaraca u Podgorici, kao i studijske posjete Državnom zboru delegacija Odbora za ljudska prava i slobode i Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore.

Predsjednik Skupštine je današnje sastanke iskoristio da slovenačkim kolegama predstavi dinamiku procesa pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom i aktuelna dešavanja na političkom i ekonomskom planu u našoj zemlji. Ocjenivši slovenačka reformska iskustva dragocjenim, predsjednik Brajović je zahvalio poslanicima Državnog zbora na nesebičnoj pomoći i podršci koju Republika Slovenija u kontinuitetu pruža evropskom putu Crne Gore.

Boravak u Sloveniji predsjednik Skupštine je iskoristio za sastanak sa počasnim konzulom Crne Gore u Sloveniji Vojom Kovačem, predstavnikom u Savjetu za saradnju sa iseljenicima Remzom Skenderovićem, kao i predstavnicima svih udruženja crnogorskih iseljenika u Republici Sloveniji. Tokom susreta je bilo riječi o pitanjima od interesa crnogorskih državljana koji žive u Sloveniji, kao i prilikama u Crnoj Gori i regionu.

U delegaciji Skupštine Crne Gore u posjeti Sloveniji su članovi parlamentarne Grupe prijateljstva sa parlamentom Slovenije poslanici Branko Čavor i Danijel Živković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније