Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 06. 2019. 18:28 >> 18:45
26

DEMOKRATE REAGOVALE

"Đukanović narušava multietnički i multivjerski sklad"

Nakon, kako navode, pojačanih nacionalističkih tonova koje je danas sa opštinske izborne konvencije Demokratske partije socijalista (DPS) u Nikšiću uputio predsjednik Milo Đukanović, veoma je vidljiva njegova namjera narušavanja multietničkog i multivjerskog sklada u Crnoj Gori, piše u saopštenju Demokrate Crne Gore.

Podsjetimo, Đukanović je danas poručio da je obnova Crnogorske autokefalne crkve važan korak u ispravljanju istorijske nepravde.

"Ustaljeni recept zavađanja građana i dijeljenja po različitim šavovima zarad političkih ciljeva, jednostavno i ne treba komentarisati. Taj recept je odavno postao izlizana hartija odlazeće garniture, koja više ne može i neće posvađati braću, komšije i prijatelje", navode u saopštenju.

Kako navode, Demokrate pozivaju građane da u cilju zaštite države, mira i sklada ne slušaju te poruke.

"Naša je dužnost da slušamo zavjet predaka i pravoslavaca i katolika i vjernika islamske i svih drugih vjeroispovijesti, koji su kroz vjekove govorili i ponavljali da smo braća i da nas mogu posvađati samo ako mi to sami želimo. A vidimo ko danas u Crnoj Gori želi da svađa, ko krši zavjete predaka i ko se suprostavlja porukama mira. Ne smijemo dozvoliti da tridesetogodišnji mrzitelji opet koriste emocije građana, iznose vjeru na političke pijace i prodaju je za jeftine političke poene", dodaju u saopštenju.

Demokrate tvrde da jedni isti ljudi opet pokušavaju da vatrenim govorima zapale vatru.

"Vatra jedino grije njih i njihove interese, a pali sadašnjost i budućnost građana Crne Gore. Takvi se konstantno vraćaju u prošlost preispitujući, problematizujući i prekrajajući, jer nemaju šta da ponude u budućnosti", piše u saopštenju.

Demokrate navode da su uvjereni da su građani Crne Gore prozreli namjere još jedne igre iznad koje se svi moramo izdići kao odgovorni i savjesni ljudi.

"Zato, poručujemo svim građanima Crne Gore da ne slušaju tonove mržnje, da ne okreću glavu gledajući u prošlost iz koje Đukanović poziva na podjele, već da gledaju u budućnost koju će zajedno graditi sa svojom braćom, komšijama i prijateljima bez obzira na bilo koje različitosti", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније