Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

10. 06. 2019. 07:12 >> 07:15
2

NIKOLIĆ PORUČIO

Dijalog jedini realan pristup

Dijalog u Odboru za izborno zakonodavstvo jedini je konstruktivan pristup u ovom trenutku, sve ostalo je produženi pokušaj opstrukcije, kazao je Andrija Nikolić, poslanik DPS-a i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

"DPS smatra da bi Crna Gora trebalo da aktivira sve raspoložive resurse da bi brže napredovala, uključujući i potencijale u opoziciji. Ali ne da im ustupimo dio vlasti i učinimo ih važnijim od onoga što su im građani opredijelili na izborima", poručio je Nikolić u intervjuu za Pobjedu.

Odgovarajući na pitanje da li vjeruje da će doći do dijaloga DPS-a i opozicije, nikolić poručuje da ako želimo u društvo evropskih naroda i zemalja, moramo se učiti demokratiji i dijalogu.

“Moramo svi ponešto žrtvovati i konkretnim potezima pokazati političku i ljudsku volju, da smanjujemo jaz političkih podjela koje nikome ne mogu donijeti dobro. Nama je potrebna konkurencija sa kojom možemo da podijelimo odgovornost za upravljanje državom, a ne utrkivanje među opozicionim akterima, ko će bolje da se zakune kako nikad neće sarađivati sa DPS-om, misleći da će im to obezbijediti bolji rejting među opozicionim biračima”, naveo je Nikolić.

On kaže da je najopasnija stvar u politici ne razumjeti svoje vrijeme i prizivati iluzije iz prošlosti. 

“To se uvijek pretvori u parolašku politiku. Odgovorna politika podrazumijeva spremnost na kompromis. A do kompromisa je moguće doći jedino kroz dijalog”, poručio je Nikolić.

On navodi da Demokratska partija socijalista, smatra da bi naša država trebalo da aktivira sve raspoložive resurse da bi brže napredovala, uključujući i potencijale unutar opozicije.

“Ali ne na način da im ustupimo dio vlasti i učinimo ih važnijim od onoga što su im građani opredijelili na izborima. Dijalog u Odboru za izborno zakonodavstvo predstavlja jedini konstruktivan pristup u ovom trenutku, sve ostalo je produženi pokušaj opstrukcije, koji nam odvlači pažnju i oduzima dragocjeno vrijeme”, zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније