Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

10. 06. 2019. 14:00 >> 14:04

KRAPOVIĆ PORUČIO

"Carević odavno dio građevinskog lobija"

Potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović optužio je aktuelnog predsjednika Opštine Budva Marka Carevića da je, kako je naveo, odavno čovjek građevinskog lobija.

Krapović, u odgovoru Careviću kaže da crnogorska javnost zna da je Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata donešen i stupio na snagu u oktobru 2017. godine, a ne u januaru ove godine.

“Naravno, poznato je da je Carević čovjek građevinskog lobija odavno, još od vremena kada je sa svojim suseljaninom, Svetom Marovićem, dogovarao plato na Jazu i dobijanje opštinskih poslova mimo zakona i javnih nabavki, što je javno priznao. Nevjerovatno je da Carević javno kaže da su planovi katastrofalni i kriminalni, ali da se moraju sprovoditi! Carević nikad neće podržati stavljanje van snage DUP-ova, a da je to istina svjedoči Inicijativa za stavljanje planova Budva, Bečići i Petrovac van snage, koju je polovinom prošle godine podnio odbornik Džaković i koju su pored njega jedino Demokrate potpisale”, poručuje Krapović.

Kaže i da mu je čudno da predsjednik Opštine, ne vidi da je upravo na dijelu parcele gdje afirmiše gradnju kula, planiran kongresni centar i kongresni hotel.

“Dakle, upravno na tom dijelu je namjena T1C – površine za turizam – kongresni hotel, dok je na drugom dijelu namjena CD4, dakle – centralne djelatnosti, u prevodu – poslovna zgrada. Nadalje, DUP nije precizirao fizičku preraspodjelu sadržaja već to treba da Idejno rješenje precizira, pa obavještavamo gospodina Carevića i eksperte u njegovom kabinetu da bi realizacijom MIA Budva bilo potrošeno 70% ukupne BGRP za cijelu parcelu, dakle – ne bi ostalo dovoljno za kongresni centar, čak i kad bi mogao da se gradi na drugom dijelu parcele”, poručuje Krapović.

Na kraju, kako ističe Krapović, vrlo je čudno da Carević ne zna da pročita situaciju u DUP-u Budva Centar, iako mu je Sekretarijat za urbanizam dao izjašnjenje po njegovom zahtjevu.

“Međutim, očigledno vrlo dobro zna Nacrt Prostornog plana Opštine Kotor, gdje mu je ucrtano sve što je godinama nelegalno gradio i zaposjeo, dakle: i poljoprivreda (štale i postrojenja), i turizam (vile, hotel) i kamenolom i nelegalna deponija”, zaključio je Krapović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније