Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

10. 06. 2019. 14:16   >>  14:16 36

IZ DF-A PORUČUJU

Za svetinje spremni da polože i živote

Predsjedništvo DF–a na danas održanoj sjednici snažno je podržalo Mitropoliju crnogorsko primorsku u odbrani od režimskih nasrtaja na njenu imovinu i sveštenstvo.

"Izjava Mila Đukanovića da će kroz novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti stvoriti nekakvu novu crkvu kako bi se zatrlo postojanje Mitropolije crnogorsko primorske koja je kroz vjekove bila i ostala temelj naše duhovnosti i državnosti, predstavlja posljednji čin obračuna sa istinskim vrijednostima našeg naroda. Zbog toga smatramo neophodnim da 15. juna osim sveštenstva predvođenog našim arhiepiskopom Amfilohijem, čitav vjerujući i pravdoljubivi narod bude u hramu Hristovog vaskrsenja" navodi se u saopštenju DF.

Kako se dodaje, na taj način će predsjedniku države poslati jasnu poruku da su u odbrani svetinja spremni da polože i živote, jer "tirjanstvu nogom stati za vrat to je ljudska dužnost najsvetija".

"U tom pravcu DF će između ostalih aktivnosti, uzeti aktivno učešće i u tehničko logističkom obezbjeđivanju prevoza iz ostalih gradova, kako bi građanima koji tog dana žele da budu u Podgorici omogućili dolazak. U ovom trenutku ne postoji važnija obaveza od odbrane naših duhovnih i državotvornih izvorišta. Zato smatramo da nijesu potrebni nikakvi specijalni pozivi niti molbe, da tog 15. juna budemo u hramu Hristovog voskresenja, i poput naših slavnih predaka koji su se u sudbonosnim danima okupljali pored svetinja i donosili istorijske odluke, i mi budemo dostojni izazova odbrane naše crkve i našeg naroda", zaključuje se u saopštenju DF.

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније