Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

10. 06. 2019. 19:00 >> 18:58
12

KOPRIVICA PORUČIO

DPS opterećuje javnost nacionalističkom retorikom

Crnogorska javnost je, naročito u posljednjih nekoliko dana, opterećena nacionalističkom retorikom, koja se očigledno u unaprijed planiranim količinama dozira iz redova DPS-a, saopštio je potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica.

Namjera je veoma jasna - podići tenzije među građanima i uspostaviti stanje uznemirenosti, kako bi se opet po istom receptu ostvario  politički cilj. Tvorac takvog političkog kursa je lično Milo Đukanović, koji je prije samo nekoliko dana iz Nikšića pokušao zapaliti prvi plamen, navodi Koprivica.

Zato, kako kaže Koprivica, Demokrate kao odgovoran politički subjekt, još jednom poziva građane da prepoznaju i prozru ideološko-identitetske igre sračunate na nove podjele.

"Da prezru svakoga ko pokušava narušiti mir, stabilnost, multietnički i multivjerski sklad. Svjedoci smo da to danas bez ikakve dileme imaju namjeru da učine decenijske svađalice, jedni isti ljudi koji se hrane podjelama na račun kojih i opstaju. Podsjećamo građane da je posljednji put iz fioke izvučen Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti još 2015. godine, kada je Đukanović podigao tenzije, ostvario politički cilj i opet ga vratio u svoju kolekciju. Četiri godine kasnije, kako se približavaju novi parlamentarni izbori, opet imamo na dnevnom redu isti scenario i jedne iste ljude u glavnim ulogama, kako prijete, napadaju i šire mržnju na identičan način", navodI Koprivica.

"Istorija nas je naučila da nikada više ne smijemo dozvoliti da nas bilo ko posvađa sa braćom, sa komšijama i sa prijateljima. Naša je dužnost da se poštujemo međusobno, bez obzira na različitosti i posebnosti, a to je najuzvišenije bogatstvo i temelj napretka. Iz pozitivnih primjera naših predaka, ali i iz grešaka, možemo naučiti da je suživot pravoslavaca, katolika, muslimana i svih drugih vjeroispovjesti zalog za mir, sklad i blagostanje na ovim prostorima," navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније